wiedzą co robić
W moim samochodnie z zawieszenia dochodził dziwny pulsacyjny hałas powyżej 90km/h. odwiedziłem 2 zakłady wulkanizacyjne- wyważali i oni koła ale problem pozostał, odsyłano mnie do warsztatu że to pewnie łożysko w kole...a w warsztatach (kilku) jedni mówili że to łożysko inni że opona... No i sam pozostałem z problemem (dodam że jedno łożysko wymieniłem bez potrzeby).
W akcie desperacji pojechałem Do TUJKO aby sprawdzili mi kółka. Tam po sprawdzeniu ku mojemu zdziwieniu okazało się że 4 felgi były minialnie krzywe. Dodam że podczas jazdy koa nie biły...to był raczej pulsacyjny rezonans... Tak czy inaczej zdjeli opny, najpierw wyprostowali same felgi i potem optymalizując same opony założyli te opony. Problem zniknął i rareszcie cisza w aucie. Żaden mechanik ani wulkanizator nie wpadł na to że to krzywe felgi...a sprawdzali mi je.
Pan w TUJKO wyjaśnił mi że oni sprawdzaja elektronicznie same felgi i opopny osobno...
Trwało to godzine i nie mało kosztowało ale warto było.
Generalnie jeśli komus coś bije z kole to warto tam to sprawdzić.
W akcie desperacji pojechałem Do TUJKO aby sprawdzili mi kółka. Tam po sprawdzeniu ku mojemu zdziwieniu okazało się że 4 felgi były minialnie krzywe. Dodam że podczas jazdy koa nie biły...to był raczej pulsacyjny rezonans... Tak czy inaczej zdjeli opny, najpierw wyprostowali same felgi i potem optymalizując same opony założyli te opony. Problem zniknął i rareszcie cisza w aucie. Żaden mechanik ani wulkanizator nie wpadł na to że to krzywe felgi...a sprawdzali mi je.
Pan w TUJKO wyjaśnił mi że oni sprawdzaja elektronicznie same felgi i opopny osobno...
Trwało to godzine i nie mało kosztowało ale warto było.
Generalnie jeśli komus coś bije z kole to warto tam to sprawdzić.