wiejskie specjały gdzie?

Chciałabym na uroczystośc rodzinną przygotowac taka deskę wiejską,jakieś kiełbaski,wedliny,pasztety itd,ale nie wiem gdzie kupic smaczne i naprawde inne od tego co sie kupuje w sklepach. Możecie polecić jakieś miejsce,sklepik w Trójmieście? będę wdzięczna za wskazówki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wiejskie specjały gdzie?

W Trójmieście ciężko, ale w Borkowie u Szadego kupisz rewelacyjne wędliny. Ewent, w gościńcu "U przyjaciół" - najlepsze jakie jadłam. Polecam kiełbasę myśliwską.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

@ab: masz rację.. niebo w gębie, choć ceny ciut wyśrubowane.. No ale fama poszła to i ceny nie muszą być konkurencyjne :)

Ja z ciekawością testuję mały sklepik z "wiejskimi" wędlinami na Słowackiego w okolicy skrzyzowania z Reymonta.
Mają wędliny z jakiejś małej masarni/wędzarni w Bytowie. Ceny sklepowe a nawet wręcz stonkowe bym rzekł ;)
A są naprawdę smaczne i takie "domowe". Przetestowałem na razie kilka produktów i na żadnym się nie przejechałem.
Mela: jak masz po drodze, to sama sprawdź :D

Wiejskie, kaszubskie wędliny, pasztety, sery, pierogi ręcznie robione i inne specjały w Gdyni, na Abrahama 8 (w tej części "kantorowej"). Jest tam niedawno otwarty niewielki sklepik, ale przepyszne mają wędliny, sery i pierogi. Mają też masła i inne rzeczy z nabiału. Rzeczy nie są "bio", bo nie mają certyfikatów, ale są robione w gospodarstwach kaszubskich. Ceny jak na jakość ok.

sklepik można łatwo przeoczyć, bo jest naprawdę niewielki, jest drzwi w drzwi z kawiarnią dzieciową Tarabum Cafe, może to będzie znak rozpoznawczy dla rodziców :)

jeśli bywasz na Przymorzu - zajrzyj do małego sklepu "Delikatesy Kredensik" na Kołobrzeskiej :) tu był opisywany :] http://forum.trojmiasto.pl/Gdzie-dobre-wedliny-zaspa-przymorze-t382174,1,16.html

albo możesz zamówić http://jedzzesmakiem.pl/pl/i.13.0.0.0/Oferta.html

W Kleszczewie w "Goscincu dla Przyjaciół",rewelacyjne wędliny i ryby,sałatki rybne i rewelacyjne pierogi.Mamy tam około 4 km więc często kupujemy ich wyroby.

Co drugi tydzien takie stoisko jest na Matarni kolo Ikei:)

A gdzie dostane dobre miody?

miód tylko od Pana Andrzeja ;) http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-miod-t190225,1,161.html
namiary w tamtym wątku
nr tel. 695 508 999
e:mail - andrzejmk@interia.pl

W tesco na Chełmie jest stoisko ze swojskimi wędlinami i kiełbasami oraz pieczywem.

Inne tematy z forum

Maliny - gdzie kupię świeże? (8 odpowiedzi)

Potrzebuję na sobotę świeże maliny... W którym sklepie na 100% kupię? Im bliżej Przymorza tym...

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??