wielki problem

kidy mogą wyrzucic czlowieka na bruk?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wielki problem

zawsze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wielki problem

nawet w nocy gdy śpisz

zasypiasz w łóżku a budzisz się na ławce
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

TO ZALEŻY

za mało napisałaś o swojej sytuacji,właściwie to nic.Jest wiele przepisów dotyczących eksmisji,i nie zawsze mogą wyrzucić na bruk ponieważ mają obowiązek dać mieszkanie socjalne.Dużo by o tym pisać ,więc przybliż swoją sytuacje.

Re: TO ZALEŻY

na bruk nie moga, musza dac lokal zastepczy - najczesciej wynajmuja pokoj w hotelu na tydzien masz zaplacone, a pozniej to juz hotel cie wyrzuci, chyba ze bedziesz placic :)

sytuaca jest taka ze pare lat temu dobrze zarabialam i placilam wszystko w terminie teraz tak od roku jest zle zarabiam najnizsza krajowom i place tyle ile moge bym miala na przezycie do nastepnego miesiaca i boje sie teraz co dalej co ze mna zrobia

ale chodzi o kredyt ,czy czynsz? bo rekordzista sopotu nie placil nie wiem przez ile, ale suma ok 30tys zl, wiec to jakies 10lat :0 . Polska wspiera patologie, wiec mozesz spokojnie nie placic dalej

czynsz to tylko mam jakies 200-300zl ale kreyt mam bardzo zadłuzony dlatego tak sie boje

albo moze wiecie jak mozna dogadac sie z bankim czy wogule jest taka mozliwosc czy juz jestem na straconej pozycji i tylko komotnik mi zostaje do wyjasnienia sprawy

każdy bank lubi mieć dłużników, byleby jak najdłużej spłacali kredyt - na tym polega ten "biznes".
Twoja sytuacja zależy od stanu faktycznego - ile masz zaległych rat, czy bank wystawił już tytuł egzekucyjny (lub zagroził na piśmie, że to zrobi), jakie czynności windykacyjne bank podejmował wobec Ciebie, jaka jest kwota kredytu, w jaki sposób kredyt jest zabezpieczony i najważniejsze, co to jest za bank?

kredyt trafil juz do komornika o egzekucje zadłuzenia

kredyt był duzy bo prawie2000tys

Z jakich składników majątku jest prowadzona egzekucja? Z ruchomości, rachunku bankowego, nieruchomości: z własnościowego prawa do lokalu mieszkalnego? Czy mieszkanie ma założoną księgę wieczystą?

2000tyś???? Masz na myśli 2.000.000????

200tys sorki niewiem co pisze znaczy tak bralam kredyt na mieszkanie hipoteczny załozylam ksiege wieczysta za ktora tez zaplaciłam chcialam porozmawiac z tym komornikiem ale kazal czekac az sam mnie odwiedzi .Teraz spiesze sie do pracy na nocna zmiane ale chetnie rano przeczytam jakies dobre rady .Dobrego wieczoru .Papa

Jeśli egzekucja będzie prowadzona z nieruchomości, to póki co, dość daleka droga do licytacji z nieruchomości. Najważniejsze, żeby w miarę możliwości spłacać zadłużenie.

Helewicz wiekie dzieki za te informacje jestes WIELKI

praktycznie wygląda to tak: komornik dokonuje wpisu do księgi wieczystej, że toczy się z nieruchomości egzekucja. Następnie następuje oszacowanie nieruchomości przez (prze)biegłego (na tę czynność można się zażalić, gdyby wycena była zaniżona), po oszacowaniu nieruchomości komornik ogłasza termin pierwszej licytacji. Oczywiście samą czynność można żalić, ale to osobny temat. W praktyce, w dzisiejszych czasach, jedynie BARDZO atrakcyjne nieruchomości i w BARDZO dobrej cenie są zbywane na takich licytacjach. Zwykłe mieszkania nie znajdują chętnych (chyba że za 1/5 wartości - stąd trzeba uważać na wycenę przez biegłego). W zasadzie po III licytacji (jak komornik uparty) i przy braku podtrzymania przez wierzyciela (bank) wniosku o dalsze prowadzenie egzekucji z nieruchomości, komornik umarza postępowanie w tym zakresie. Ponieważ dług spłacić trzeba, to najlepiej jeśli jest prowadzona z wynagrodzenia za pracę.
Postępowanie egzekucyjne, zgodnie z przyjętą zasadą prawną, musi być jak najmniej uciążliwe dla dłużnika - stąd egzekucja z jedynej nieruchomości (mieszkania) zdarza się rzadko i w zasadzie to mocny straszak psychologiczny, aby dłużnik dług spłacił.
O sposobach "przeciągnięcia w czasie" całej zabawy pisać na forum nie będę, bo to nieetyczne:) W razie czego pisz na PW.

Inne tematy z forum

Trójmiasto do bani (385 odpowiedzi)

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko...

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (3 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

Wiersz o Gdyni (9 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...