winietki

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
czy ktoras was robi winietki?? jaki jest koszt?? gdzie mozna to zamowic?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: winietki

sami robimy winietki i wycinamy gilotyna

a masz jakis wzor??
moglabys mi przeslac?

nie mam, u nas beda tylko nazwiska, bez zadnych dodatkow typu kwiatki lub serduszka.
Ale jesli chcesz zobaczyc to polecam www.filmart.pl, potem - kadry z filmow, a potem - hotel nadmorski. Tam na zdjeciach sa wystawione na solach winietki. Naprawde - to zadna filozofia - powodzenia!

Podaj jakiś kontakt do siebie (nie musisz na forum, wyślij na priva) - prześlę Ci info.

Ja również bede robic sama winietki - imie i nazwisko i jakis maly obrazeczek :)))

Ja tez robie sama. imie nawisko, obrazeczek i jakis aforyzm

moj mail do dorotavelkrka@wp.pl

ja robię winietki sama. Mam super drukarza, u którego wybrałam papier i czcionkę. On mi tnie, drukuje i zgina, jak chcesz i ile chcesz i co najważniejsze cena jest śmiesznie niska. Facet jest naprawdę solidny wogóle nie zdziera kasy, chyba rozumie, że młodzi mają milion innych wydatków. Uczciwy jak szlag !
Nazywa się to drukarnia drukonsul, tel: 340 95 54 - Pan Mirek. Rewelacja.
Zaproszenia też u niego drukowałam. Tylko przyszłam ze swoim pomysłem, a całą resztą + kopertami on się zajął. 100% zadowolenia.

a ile zapłaciłas za zaproszenia i podaj gdzie jest ta drukarnia(ulica)

U mnie podobnie - wybrałam papier i czcionkę :-) koszt baardzo malutki ;-)
a co najfajniejsze - na każdej z prawie 70 ciu winietek miałam inny wierszyk :-) !!! ;-)

witch, masz moze jeszcze te aforyzmy??

jesli tak to bardzo prosze podeslij mi

Ja również poprosze o te aforyzmy na meila:)

ja tez poprosze o te aforyzmy... z gory dziekuje

potrzebowałam 85 zaproszeń i ok100 zawiadomień. Drukarz powiedział, że to i tak wszystko idzie z jednego arkusza i cenowo sie nie zmieni, a zrobi mi po 100szt z każdego. - oczywiście to zależy od rozmiarów zaproszęń. ja zapłaciłam 440pln za 100szt zpro + 100szt zawiadomień z nadrukowany textem, takim jakim chciałam w środku + cytatem + na ostatniej stronie naszym nowym adresem. sama malowałam na nich, wiec nie zamawiałm żadnych dodatkowych nadruków.
za 90-100 winietek z drukiem, wygiętych w 2 miejscach płacę 100pln.
drukarnia mieści się za lotnią na zaspie. tam jest szkoła, której numeru nie pamietam. jak wchodzi na teren zkoły to po prawej stronie z boku, jakby w piwnicy jest ta drukarnia. adres to : ul. Burzyńskiego 10. otwarte ma głównie do 16-tej, ale w środy i chyba piątki do 17-tej. Poza tym ja jak juz zamawiałam u niego winietki, to wszystko robiłam mailem. Teraz tylko odbiorę.

Polecam Cart--lie. Robilam tam winietki kilka tygodni po zaproszeniach (oddzielnie) i nie bylo problemu. Koszt bodajze 1.1 zl za sztuke.

gonia...a mieliście jakiś specjany papier u niego...czy zwykły?

Ja robię ręcznie winietki Kolorystyka i wykończenia dowolne :) Jeśli chcesz obejrzeć to podam adresik na maila lub przez gadu-gadu

Dori, będę wdzięczna za ten adresik i moze jakieś wierszyki...
Pap ;o)

Ja robię winietki ręcznie w formie książeczek, według projektu, który podpowiedziała mi Andromeda. Do tego wykonujemy sami stojaczki na winietki z drucików, które będą wbite w ozdobne czekoladki.
Sporo roboty, ale satysfakcja duża.
Aha, i wszystko sami drukowaliśmy na zwykłej drukarce. Do okładek użyliśmy papieru wizytówkowego.

Vena, to tak jak ja :) Papier wizytówkowy plus papier czerpany. Nie robię stojaczków - dopiero teraz o tym pomyślałam, a to chyba trochę późno...ale mam nadzieję, ze książeczki same będą stały w odpowiedni sposób :) Oby nie wiało na sali :p