wiosenne porządki

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Wiosenne-porzadki-czas-zaczac-bo-dostaniesz-mandat-n110555.html
to dla tych, którzy twierdzą, że na posesji mogą śmiecić ile chcą
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: wiosenne porządki

Czytac ze zrozumieniem, mam zapewnic czysty chodnik przed domem, wyznaczyc miejsce na smietnik i utrzymywac to miejsce w nalezytym porzadku, liscie utylizowac, a nie spalac oraz oprozniac szambo, a nie wylewac w grunt.
Na swojej dzialce moge miec taki syf na jaki mam ochote
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja tam se robię dokładnie odwrotnie. Liście se spalam, albo wypierd***m za płot, pojemnika na śmieci nie mam, bo po co? Zresztą i tak nie mam miejsca na zbędne graty, które z czasem i tak strasznie je***ą, więc śmieci lądują za płotem.
Chcecie wiedzieć gdzie opróżniam szambo ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

"Jeśli posesja jest zaśmiecona, panuje na niej bałagan, strażnicy dzielnicowi przede wszystkim starają się rozmawiać z właścicielami lub zarządcami, namawiać ich do uprzątnięcia nieruchomości, doradzają też korzystne rozwiązania. W niektórych przypadkach dają czas na doprowadzenie posesji do porządku, a potem przychodzą na ponowną kontrolę. Czasami muszą też niestety sięgać po bloczek mandatowy - mówi Wojciech Siółkowski ze Straży Miejskiej w Gdańsku."
Wyraźnie piszą o porządku na posesji.

Poza tym z kodeksu wykroczeń (art. 117) wynika, że ten, kto mając obowiązek utrzymania czystości i porządku w obrębie nieruchomości, nie wykonuje swoich obowiązków, podlega karze grzywny do 1500 złotych albo karze nagany. Taką osoba jest właściciel nieruchomości.

Poza powyższym: zabrania się magazynowania na terenie nieruchomości odpadów komunalnych poza miejscami do tego wyznaczonymi. Jest sporo tych regulacji i wynika z nich jasno, iż na posesji powinien być porządek a za jego brak można otrzymać mandat/karę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Strachy na Lachy. Na moim podworku nic nie musze, poki gmina osobnym przepisem mnie nie zmusi, a gmina Zukowo wyluzowana jest.
W artykule nie jest doslownie napisane, ze mandat jest za syf na ogrodku, a sam artykul ma tylko postraszyc
http://karalne.pl/porzadek-na-podworku-obowiazek-prawny/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Radzę też poczytać o dobrach osobistych. Nie dostaniesz mandatu z policji, ale możesz zapłacić odszkodowanie - sąsiedzi nie muszą mieć ochoty patrzeć na syf na twojej posesji.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Olu, przecie wyraźnie se czytaj, że u mnie jest czyściutko!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja na swojej posesji sprzątam sama, ale jeśli chodzi o dom, to już nie muszę go sprzątać :) Ostatnio w internecie natknęłam się fajny portal - posprzatajmi. Od tego czasu zamawiam tam sprzątanie i muszę powiedzieć, że jestem naprawdę zadowolona. Mam więcej czasu dla siebie, a w domu jest zawsze czysto :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Imperium-Auto Salon (13 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

proszę o opinie rodziców z szkoły A i B (4 odpowiedzi)

dzień dobry. szukam rodziców którzy mogli by się wypowiedzieć o szkole A i B w Baninie. Proszę...

Kto ma internet z firmy WAVE Banino (168 odpowiedzi)

Chce zmienić internet na tego dostawce,jak się sprawuje internet ???