wioślarz???

Witam!

Mam pytanie do użytkowników tak zwanych "wioślarzy". Otóż jestem zainteresowany zakupem takiego sprzętu. Mój wybór padł na: http://www.kettler.pl/index.php?tab=sport&c=26_wioslarze&u=hks&id=34 czy to dobry sprzęt? czy w tej cenie mogę dostać coś lepszego lub w niższej cenie równie dobry? Generalnie jestem fanem MTB i taką dyscyplinę sportu uprawiam jednak zimy jakie mamy każdy wie a na trenażer nie mam miejsca i "zgody" ze strony żony ;) a z wioślarza korzystać mamy zamiar oboje.

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi, uwagi i sugestie!

Pozdro!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wioślarz???

widzę pustki na tym forum :/

W sellgross jest wioślarz magnetyczny "Rower BR3150" firmy "body sculpture" w cenie ok 500-600 zł. Mam taki w domy i jestem zadowolony, choć nie umywa się oczywiście do spędzania czasu na świeżym powietrzu. Jest to tylko coś na czym można poćwiczyć po powrocie z pracy (bo na rower czy spacery jest już za ciemno), a na weekendy polecam czas spędzony poza 4 ścianami.
Co do samego urządzenia, to zasadniczo ćwiczy większość grup mięśni w tym samym czasie, choć można też ćwiczyć same ręce lub nogi.

stwierdzenia "rower" i "wioślarz" mogą być mylące, ale jest to zasadniczo takie urządzenie jak w zapodanym linku do Kettlera

Inne tematy z forum

Boks/sztuki walki (11 odpowiedzi)

Witam, Chciałbym się dowiedzieć gdzie w Gdańsku najlepiej trenować boks lub jakieś sztuki walki?...

Karnet do oddania (8 odpowiedzi)

Odstapie karnet na silownie Zdrowit. Na 9 miesięcy cena 139 zł. Wykorzystano 3 miesiące. Umowa...

odżywki dla sportówców aktywnych... (4 odpowiedzi)

odżywki dla sportówców aktywnych...i tych co dopiero zaczynają,zapraszam na konsultacje...