wit K dla niemowląt

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
dziewczyny o co chodzi z tą wit K?Mi lekarz nie kazał jej brac, w sumie nawet słowem nie wspomniał o niej, a zaznaczam że karmie piersią.Podaje tylko Vigantol i Cebionmulti.Czy mój pediatra cos przeoczył?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wit K dla niemowląt

mi nawet w szpitalu przypominano o wotaminie K od 2 tygodnia. vigantol od 3 tygodnia. Ten costam multi to pediatra powiedziała że ona zaleca po 3 miesiącu. Ale widzisz może kazdy inaczej może to wystarczy zamiast witaminy K ?

kurcze troche mi się to nie podoba.W tym cebionmulti nie ma ani grama wit k!!!!!!!!!!!!!

kiedyś nie podawano wcale witaminy K i też dzieci się chowały zdrowo

mozesz kupić i dawać, to jest bez recepty

nam powiedzieli już w szpitalu o wit.K, Vigantolu i Cebionie

chyba rzeczywiście kupie ta wit K.A możecie mi powiedzieć jak ją dawkujecie swoim malenstwom?

moja jest w takich jakby kapsołkach które sie otwiera i wciska zawaretość niby odmierzoną ilosc witaminy K ;-)

ja mam w kropelkach, podaje 10 kropelek na dzień

Ja nic nie słyszałam o Cebionie, pediatra zalecił witaminę k i D, ale nic nie wspominał o innych preparatach. Co to takiego?

cebionmulti to pare witamin w jednym preparacie,m.in. wit A, E, C, i z grupy wit B.Ja podaje po 3 krople dziennie od 15 dnia zycia - tak mi zalecił lekarz pediatra

ja podaje 1 kapsułkę dziennie zgodnie z zaleceniem pediatry do końca 3-go miesiąca.

a czy cebionmulti trzeba odawać wszystkim dzieciom?także tym karmionym tylko piersią?bo mój pediatra nic o tym nie wspominał

Z tą wit. K to radzę spytać się pediatry. Jest tak samo istotna jak wit. D. Dwa lata temu nie musiałam dawać synkowi, bo dzieci dostawały "uderzającą" dawkę po porodzie, teraz nie dostają, dlatego trzeba im podawac. Więc nie piszcie, ze kiedyś się nie dostawało i zyjemy.

wiem że mój synek dostał po porodzie wit k, także może dlatego pediatra nie przypisał mi tej wit dodatkowo.Musze sie do niedo wybrac bo juz sie głupia robię

No to musisz wyjaśnić. I nie denerwuj się!

nie denerwuję się:) tylko zastanawia mnie taka rozbieżnośc w leczeniu małych dzieci - jedne dostają inne nie dostaja , a potem sie dziwią że matki głupieją

w Szwecji wogole nie podaje sie witaminy K tylko kropelki AD (to podobno jeden z ostatnich krajow gdzie nie podaje sie wit D3) i ludzie jakos zyja:)

Inne tematy z forum

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...