dziewczyny o co chodzi z tą wit K?Mi lekarz nie kazał jej brac, w sumie nawet słowem nie wspomniał o niej, a zaznaczam że karmie piersią.Podaje tylko Vigantol i Cebionmulti.Czy mój pediatra cos przeoczył?
mi nawet w szpitalu przypominano o wotaminie K od 2 tygodnia. vigantol od 3 tygodnia. Ten costam multi to pediatra powiedziała że ona zaleca po 3 miesiącu. Ale widzisz może kazdy inaczej może to wystarczy zamiast witaminy K ?
cebionmulti to pare witamin w jednym preparacie,m.in. wit A, E, C, i z grupy wit B.Ja podaje po 3 krople dziennie od 15 dnia zycia - tak mi zalecił lekarz pediatra
Z tą wit. K to radzę spytać się pediatry. Jest tak samo istotna jak wit. D. Dwa lata temu nie musiałam dawać synkowi, bo dzieci dostawały "uderzającą" dawkę po porodzie, teraz nie dostają, dlatego trzeba im podawac. Więc nie piszcie, ze kiedyś się nie dostawało i zyjemy.
wiem że mój synek dostał po porodzie wit k, także może dlatego pediatra nie przypisał mi tej wit dodatkowo.Musze sie do niedo wybrac bo juz sie głupia robię
nie denerwuję się:) tylko zastanawia mnie taka rozbieżnośc w leczeniu małych dzieci - jedne dostają inne nie dostaja , a potem sie dziwią że matki głupieją