wkładka wewnątrzmaciczna

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
witam,
mam pytanie do Pań które mają lub miały już założoną wkładkę. przejrzałam wszystkie poprzednie wątki i nie ma tam wszystkich informacji. lekarz poleca mi mirenę ale to koszt rzędu 1tyś zł. trochę dużo. zastanawiam się nad zwykłą. ale jak to jest zaraz po, córka ma 6 miesięcy, mąż bardzo dużo pracuje a raczej są kiepskie szanse , że dostanie wolne. a podobno po założeniu trzeba dużo leżeć i nie wolno dźwigać. czy też tak miałyście? nie wiem jak to pogodzę z opieką nad dzieckiem no i którą wkładkę byście poleciły.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wkładka wewnątrzmaciczna

a moze lzej i taniej bedzie stosowac krążek

hej.ja założywłam krążek jak moj mały miał 6miesięcy i mam ja miec 4-5lat.płaciłam 400zł z założeniem jestem zadowolona teraz tylko chodze na kontrolne usg.i niema żadnych przeciwskazan do dzwigania czy oszczedzania się z powodu założenia.ale jest spokój i w kjażdej chwili mozna iśc wyjąć,

To chyba jakiś lekarz naciągacz, założenie mireny kosztuje około 600 zł, popytaj u innych lekarzy. Po założeniu wcale nie trzeba leżeć! Trwa to dosłownie chwilę, potem przez kilka dni mogą być delikatne skurcze. Polecam stronę http://www.wkladki.org/ tu jest więcej informacji na temat wkładek.

Mam wkładkę (miedzianą), od prawie 4 lat.
Jakis rok temu chciałam wymienić na mirenę ze względu na skutki uboczne zwykłej, nie zrobiłam tego ze względów finansowych (mój lekarz też chciał 1 tyś.)
O dzwiganiu nic nie słyszałam (ale zakładałam 6 tygodni po porodzie, więc byłam na macierzyńskim, a dzwiganie więcej niż dziecka mi nie groziło:) )

Witam.
Ja mam miedzianą(zakładaną zaraz po porodzie) od roku i zero problemów.
Pozdrawiam.

Ja tez mam miedziana zakladana na wizeycie kontrolnej po pologu i tez nie mam problemów :)

a czy któraś z was miała zakładaną po porodach przez cesarkę? Ja miałam 2 cesarki i nie rodziłam naturalnie i lekarze nie bardzo chcą zakładać a ja mam już dość tabletek :(

no właśnie ja też jestem po cesarce

do góry :)

Koleżanka z pracy jest po dwóch cesarkach i ma wkładkę miedzianą (już drugą, albo trzecią). Także można:)

ja mialam po cc wlasnie na wizycie kontrolnej po pologo dokladnie niespelna 6 tyg po :) tak jak pisalam wyzej

Ja tez jestem po 2 cc i po każdej po połogu wkładka miedziana. Zero skutków ubocznych. Mój ginekolog powiedział , że nie zakłada mireny kobietom poniżej 45 roku życia. Podobnie jak ja uważa, że kobieta powinna miesiączkować co przy mirenie jest teoretycznie nie możliwe.

Ja bylam juz u czterech lekarzy i wszyscy mnie splawiaja, bo jestem po cesarce :-( jak mozecie to dajcie namiary do lekarza, ktory nie robi problemow. Napiszcie tez czy zakladanie jest bardzo bolesne, bo mnie straszyli, ze nie zakladaja po cc, bo to bardzo bolesne i moge nie wytrxymac.

hopka

do góry
czy jeszcze któraś z was miała zakładaną wkładkę po cesarce??

Inne tematy z forum

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

Ortopeda Gdansk szpital kolejowy (21 odpowiedzi)

hej. ma moze z Was nr do przychodni w szpitalu kolejowym?? i jeszcze prywatnie do dr Pawlaka??

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (17 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...