właśnie mnie oszukali...

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
... w warzywniaku ;) Niedużo suma, pewnie z 5-7zł. Ale po powrocie do domu sprawdziłam paragon i wg pani z warzywniaka jedna nektarynka waży pół kilograma, a 3 małe banany prawie kilogram (przy jednej źle nabitej rzeczy powiedziałabym, że się pomyliła - ale przy kilku to po prostu brzydko wygląda). Gdyby nie to, że mam dziecko i 4 piętra do pokonania, pewnie poszłabym z powrotem i powiedziała, że to przykre, że tak oszukują ludzi. A tak mogę tylko poględzić sobie na forum ;) Robiłam tam zakupy dość często... a teraz ostrzegam - warzywniak przy okrąglaku, obok czardasza - odradzam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: właśnie mnie oszukali...

osobiscie zauwazylam, ze w warzywniakach bardzo czesto oszukuja :( to bardzo przykre...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam ten sam problem, pani zawsze tak wszystko wazy i nabija na kase, ze nie nadarzam nawet pomyslec co jeszcze chciałam kupić. Na ogol nie jest podana waga na paragonie,ani cena za kg, tylko juz wyliczona kwota do zapłaty za dany towar. ehhhhhhh
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja sobie zawsze tłumaczyłam, że tyle płacę bo warzywa dobrej jakości, nie jak w marketach itd. Ale dzisiaj po prostu była przeginka - jedno jabłko, nektarynka, dwa pomidory i 3 banany - 13zł. A że ja jestem z tych, co to się uprzejmie uśmiechają, nie zapytałam dlaczego tak dużo.
Nie zbiedniałam szczególnie i nie jestem sknerzyną, ale wkurzylam się, bo pewnie przez długi czas dałam się tak robić w balona.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja ostatnio za jedno udko z kurczaka zapłaciłam 7zł aż mi oczy wyszły,gdzie kg wszędzie kosztuje 6zł u tego Pana chyba z 20zł!! No ale tą budę z kurczakami omijam szerokim łukiem.Pierwszy i ostatni raz.

polecam warzywniak przy Szczecińskiej, w pasażu za Fenixem - panie bardzo miłe i uczciwe, a warzywa i owoce bardzo dobre, wszystko świeże, duży wybór.
jedynie młode ziemniaki mają kiepskie - właśnie planowałam się po nie wybrać tam koło okrąglaka, ale skoro tam tak traktują klientów, pójdę gdzie indziej ;)

swoją drogą ja zawsze ma wrażenie naciągania na rynku, ale ja też z tych, co się uśmiechają i dziękują, a tam paragonów nie ma, więc nigdy tego nie sprawdziłam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja-dwisia, dzięki - rzadko tam kupowalam, chociaż mam bliziutko - ale zawsze spacerowałam inną trasą. Wiem o który sklepik chodzi, dobrze że mam taką alternatywę :)

jeszcze uściślę, bo są tam dwie strony pasażu, chodzi mi o tę od ulicy Szczecińskiej, a nie boiska - sklepik nazywa się IWI i właśnie został powiększony. są koszyki i można sobie samemu nakładać. (bo wiem, że po drugiej stronie też jest warzywniak, ale tam raczej nie kupuję, więc się nie wypowiem)

aha, zapomniałam dodać - nie ma za co :)

A widzisz, to ja myslalam, że mowisz o tym warzywniaku właśnie - ale w takim razie już wiem, o który sklep chodzi :) Dzięki!

no, to dobrze, że uściśliłam. tamten od boiska jest otwarty też w niedzielę, obsługa jest miła, ale mam wrażenie, że nie wszystko jest super świeże. i chyba jest drożej, chociaż u mnie kiepsko z pamiętaniem cen. ale tak jak mówię, kupowałam tam tylko ze 2-3 razy (ostatnio właśnie ziemniaki i były ok;))
- więc żadna ta moja opinia :)

słuchajcie - ja też robię zakupy przy okrąglaku. o który warzywniak chodzi? ten przy delikatesach czy ten od ulicy śląskiej? bliżej kościoła?

Mnie w BOMI na Matarni też nie raz w balona zrobili :-/

sklap IWI tez mogę polecić z czystym sumieniem , kupuję u nich juz z 13 lat bo pracuję niedaleko :-) przeniesli się z ul. Kolobrzeskiej

warzywniak to pewnie ten vis a vis kościoła obok kwiaciarni - już wcale tam nie zachodze raz , że strasznie drogo a dwa , że ja i kolezanki w pracy nacięłyśmy się tam na surowkach na wagę ....maja czesto stare ...to już wolę się przejść do Bomi

no przenieśli się i teraz mają luksusy ;) ja kupuję od trzech lat i jestem bardzo zadowolona.

co do warzywniaka przy okrąglaku, to ja myślałam, że chodzi o ten przy Śląskiej, ale teraz to już w sumie nie jestem pewna...

mnie oszukali w warzywniaku na chełmie w pasażu ( nie ten obok pieczywa mój piekarz tylko w tym bliżej rybnego) , dwa razy policzyła mi pomidory innych gatunków , tam wogóle nie zdążysz pomyśleć a już pytają i co jeszcze ... masakra jakaś ; skapnęłam się dopiero w domu a że mam małe dziecko ;wózek to wiadomo... więcej tam moja noga nie postanie chociaż towar lepszy niż w tym drugim warzywniaku . Za 5 zł stracili klienta ( a w warzywniaku zostawiam średnio 30-40 zł )

A na Zaspie Pani sama się oszukała, że nie pomyślała, że cytryna może kosztować tylko 7 groszy ( a nie 70). Zobaczyłam na rachunku dopiero w domu.

Nie nie, nie ten na przeciwko kościoła - ten obok czardasza, między wedlinami a delikatesami...

aaa no to ani jeden ani drugi nie jest dobry ....

kurcze przykre to, że ludzie tak oszukują drugie osoby niech oszukają z 10 osób dziennie i jaki napiwek im się dzienny robi ... ach szkoda słów.

tez nie lubie tego warzywniaka... tam zawsze kolejki, a mi sie wydaje, ze place zazwyczaj "jak za zboze" :/ co prawda, nigdy nie sprawdzalam rachunkow, ale drogo tam jak pies i juz :)
a moim warzywniaku, tez na Chelmie, ale w osiedlowym sklepiku, zostawilam kiedys w sobote siatke z kupiona chwile wczesniej wedlina! zakup na wyjazd na weekand w kilka osob za ok. 100zl.! moja wina, bo skleroza, owszem, ale ze to bylo krotko przed zamknieciem, nie zdarzylam wrocic po owa siatke i maz rano pobiegl w pon! Pani zrobila wielkie oczy i powiedziala, ze nie bylo zadnej siatki!!! nie sadze, zeby ktos inny zabral, po prostu Panie nie sa uczciwe! dodatkowo nie sa mile, a w dzisiejszych czasach, kiedy masz wybor i nie musisz sc do pierwszego lepszego sklepu, to uprzejmy sprzedawca wygrywa! nie robie tam juz zakupow z czego bardzo sie ciesze!

piegoosek a który to warzywniak ?

Borowka

za Tebo, w tym samym budynku, z tylu, niezwykle niesympatyczna obsluga, nie da sie zauwazyc :) kupowalam tam od lat, do zeszlego roku :) teraz robie zakupy niec dalej u bardzo sympatycznego pana lub jego zony, prowadza swoj biznesik, zawsze maja usmiech na twarzy i polecaja warzywa, sami wybieraja, to mi sie podoba :)

Re: Borowka

zapomnialam dodac: ul. Jablonskiego, znasz ten sklep?

bardzo sie dziwie bo ja jestem klijentkom tego sklepu od dawna dlamnie wszysko jest na wysokim poziomie.Gdy mam jakies zastrzezenia poprostu ekspedienki grzecznie mi tlumaczom co za ile.Dziwie sie ze p oszla pani tego wyjasnic. dla m nie jest to sklep na medal ,a obloga przemila.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

bardzo sie dziwie bo ja jestem klijentkom tego sklepu od dawna dlamnie wszysko jest na wysokim poziomie.Gdy mam jakies zastrzezenia poprostu ekspedienki grzecznie mi tlumaczom co za ile.Dziwie sie ze p oszla pani tego wyjasnic. dla m nie jest to sklep na medal ,a obloga przemila.

Wysoki poziom i przemiłą obsługę to ten sklep ma już dawno za sobą.
O ile tam w ogóle kiedykolwiek pracowały miłe panie,zawsze miałam wrażenie,że są tam za karę...

dlatego zawsze warto powiedzieć konkretnie co się chce np.ze jest to pomidor taki i taki.ziemniaki małe czy duże.i zawsze trzeba przyjść i wyjaśnić dany towar,

pracowałam kiedyś w warzywniaku i kazano mi doliczać klientom niby na zwrot ubytków masakra

Zawsze robię zakupy w tym warzywniaku obok czardasza (nawet dziś tam byłam) i nigdy nie odniosłam wrażenia, że mam za dużo na paragonie. Mają nieco drogie warzywa, no ale cóż... Jak nie siedze z Młodą to na zielonym rynku kupuję.

Taniej mają tam przy kościele, ale ta właścicielka mnie zniechęca do odwiedzania ich. No i wiele produktów mają przeterminowanych.

A co do warzywniaka ze Szczecińskiej od strony boisk, to tam zmienił się właściciel i ceny ma porażające - kupowałam młode ziemniaki niedawno za 2zł/kg

no proszę ile tu sąsiadek jest :))

Dokładnie, duzo nas - silna grupka z przymorza ;) Mi dzisiaj pierwszy raz zdarzyło się sprawdzić paragon, dlatego że rachunek wydal mi się podejrzany - ale też tam sprzedają trzy osoby, więc nie chcę generalizować. Pan właściciel i syn zawsze robili miłe wrażenie... ale pani, która tam sprzedaje - średnio sympatyczna. Do tego dzisiaj naprawdę po chamsku podoliczała wagę np. zamiast 150g za nekatrynki (ważyłam w domu :p) 540g na paragonie... ;)

piegosek - piszesz o takim starszym małżeństwie na Jabłońskiego?

ja tak też miałam gdy kupowałam jabłka zastregłam że to dla małych dzieci i prosiłam o ładne skasowała mnie jak za zboże a patrze przy niej do siatki i zgniłe jabłka i mówie to tej baby co pani sobie jaja robi a ona mi na to że przeprasza ale palec jej nie wlazł do jabłka i nie zauważyła niby i od tej pory omijam warzywniak na ul.PILOTÓW WE WRZESZCZU szerokim łukiem to trzeba mnieć typet

Paulina w woli ścisłości Pilotów jest na Zaspie a nie we Wrzeszczu:)
Ja polecam warzywaniak na JANA PAWŁA II na Zaspie w nowych groszkowych blokach koło pasa startowego. Warzywaniak w najbliżej kolejki :)
Panie przesympatyczne a i warzywa smaczne :)

a ja uważam, że jak zostałyście oszukane, o iść i powiedzieć przy najbliższej okazji
jak nikt nie mówi to złodzieje będą w dalszym ciągu kraść Wam pieniądze w warzywniakach i in. miejscach

samo omijanie sklepu nic nie da, trzeba iśc i powiedzieć

ja zawsze mówię, nawet jeśli było o 2 dni wcześniej, zawsze przepraszają i przy obsłudze bardziej się starają
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

sorki pomyliłam ulice chodzi i o warzywniak w czerwonej budce

ja też nie lubię warzywniaków - u mnie mają ziemniaki luzem i w workach (2 kg) - nie chciało mi się samodzielnie nakładać, więc kupiłam już zapakowane - i w domu patrzę a tam połowa pogniłych i w ogóle, wszystkie jakieś brzydkie i stare....

poprosiłam też o koperek - robiłam większe zakupy i pani poprosiła, żebym sobie wzięła wychodząc (jest przy wyjściu) - jak już zapłaciłam patrzę na koperek - a tam same zwiędłe i pożółknięte.... wzięłam, bo już nie chciałam afery robić - ale jak spojrzałam na paragon - że za ten stary badyl zapłaciłam 2,90 to naprawdę się wściekłam.... że im nie wstyd... problem polega na tym, że to 1 z 2 warzywniaków w okolicy, więc nie szanują klientów.... ale teraz już wiem, że nadłożę drogi ale tam już zakupów robić nie będę....

dziewczyny ja tez chodze do warzywniaka przy okraglaku obok fryzjera,i faktycznie zawsze duzo wiecej płacilam ale fakt tez taki ze maja swierze i ładne rzeczy,chociaz dzis pierwszy raz w zyciu dostalam żółty koperek:),a ta czarna babka faktycznie niesympatyczna.chodze tam od 3 lat bardzo regularnie i nigdy nie widzialam jej usmiechnietej.to co robimy z tym cos?czasami szefa sie widzi,mozna by z nim zagadać i o tej kasie i o usmiechu dla tej pani:)

ojej swieże przepraszm:)

dziewczyny, sorry, ale jeżeli coś jest żółte zamiast zielone (koperek
), albo zielone zamiast żółte (ser) no to kupując (biorąc to) do kogo macie pretensje???
Kiedyś mój mąż kupił musztardę w jednym z naszych sklepików. Przywiózł (a ja akurat jestem "chora" na punkcie sprawdzania dat ważności...). Okazało się, że jest przeterminowana z ok miesiąc..., Na następny dzień pojechałam (bez paragonu) z tą musztardą i zwrócili mi kasę z wielkim niedowierzaniem "ojeju, niemożliwe :)....." itp...

ja pracuję w warzywniaku i nie ma czegoś tagiego.nawet bym się na to nie zgodziła

Ja trochę z innej beczki. Zauważyłam, że w różnego typu sklepach spożywczych sprzedawcy starają się wcisnąć o wiele więcej towaru niż sie chce kupić. Rozumiem, kiedy chcę kupić kawałek mięsa, nie każę nikomu odkrajać plasterka żeby ważyło dokładnie tyle ile sobie wymyśliłam, ale bez przesady... Przegięciem było, kiedy pani zważyła mi 2.5kg jabłek zamiast 1.5kg. Albo 45dag sera zamiast 25. A czasem tak szybciutko zdejmują towar z wagi, żeby klient nie widział ile się wyświetliło. Jak nie zauważysz, to kupisz więcej, zysk dla nich. Ja po prostu patrzę na wagę i zwracam uwagę ;-)

ja też zwracam uwage na datę waż. ale koperek akurat szybciutko został mi wsadzony do siateczki:)

Ja robię zakupy w warzywniaku na Chełmie na Pawilonach, są tam co prawda trzy, ja robie w tym największym, po środku - Frutix o ile dobrze pamiętam. Mają ciutkę drożej niż inne, ale za to mają mnóstwo różności, i zawsze wszystko świeże. Poza tym obsługa zawsze jest bardzo fajna, jak nie ma ruchu (co się rzadko zdarza, bo tam zawsze kolejki jak u rzeźnika), to zagada:) Szefostwo też bardzo fajne, Szef zawsze mi się kłania :) Także nie można mu nic zarzucic :)

tak to prawda.starają się.racja ze drogo,ale wolę mniej kupić i dobrze zjeść niż kupić gnój za mniej potem wyrzucam

popieram.jak nie chcę wiej to nie.nie obchodzi mnie co zrobi z dwoma plasterkami wedliny. może mam ograniczony budżet.

ja ostatnio kupowałam w warzywniaku 2 jabłka i zapłaciłam 2,10

tam są dwa warzywniaki, konkretnie który ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z d... temat.

Inne tematy z forum

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

Szukam towarzystwa (48 odpowiedzi)

Hej, jestem kobietą po 40, nie mam dzieci. Kilka miesięcy temu rozstałam się z mężem, u związku z...

gdzie chodzicie do stomatologa? (14 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...