Dziewczyny, nie wiecie, co się stało z wodą mineralną Gerber. Od kilku tygodni nie mogę jej dostać. Zawsze była w Bomi, teraz jej nie widzę, w moim lokalnym sklepie również jej nie zamawiają. Może było z nią coś nie tak?
I przygotowujecie na niej mleko? Na Gerberze była informacja, że woda jest odpowiednia do przygotowywania posiłków dla niemowląt. Dzisiaj w sklepie pani pokazała mi, że Dobrawa też ma taki atest. Natomiast na Żywcu tego nie ma, więc chyba skuszę się na Dobrawę.
Ja nie przesadzam, tylko ułatwiam sobie życie, bo mineralnej nie trzeba gotować, tylko musi być to woda na której jest informacja, że można na jej bazie przygotowywać posiłki dla niemowląt.
wiem , ze Gerber wycofał się z produkcji ale zastanawiam się dlaczego, bo ze sklepów słyszałam że bardzo dobrze się sprzedawała. Teraz używamy Dobrawy i jest ok.
A ja przez długi czas kupowałam mojemy małemu Dobrawe ( ja akurat kupowałam ją w biedronce hehe bo tam jest najtańsza) i jak przejrzałam wiele wod ze wzgledu na zawartosc sodu to ona poza mega drogim Gerberem miała jego najmniej. :) a moj synek z uwagi na bakterie w moczu musiał miec wody z jak najmniejsza zawartoscia sodu.