wyniki bad. kału niemowlaka

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
pomożecie w interpretacji?
PH 7,5
ciała redukujące 0,25%
kw. tłuszcz. nieliczne

Zrobiłam badanie ogólne kału bo mała ma problemy z kupką, są rzadkie, czasem wodniste i ze śluzem. Najpierw byliśmy na pepti (alergia pokarmowa) od tygodnia na Nutramigen ale poprawy żadnej. W przyszłym tyg. chcę iść do pediatry ale może już mi coś podpowiecie co oznaczają te wskaźniki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: wyniki bad. kału niemowlaka

ciałka redukujące wskazują na nietolerancję laktozy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

właśnie podejrzewałam że ma nietolerancję laktozy, jest już na Nutramigenie gdzie nie ma laktozy ale może tydzień to za mało na poprawę

fakt, ale mi pediatra mówiła, że 0,25% to jest górna granica normy, a od ok 0,5 już się stwierdza nietolerancję :( mój młody miał 2,0 :/ ale żadnego pepti ani nutramigenu nie podawałam. Jedyne co to 2 razy na dobę dawałam mleczko enfamil 0-lac, ja ze swojej diety wyeliminowałam na jakiś czas nabiał no i podawałam debridat. objawy nietolerancji szybko przeszły, a ciałka stopniowo zanikały. w końcu wyniki pokazały 0% :D
także trzymam kciuki :)

dzięki, a co sądzicie o takim PH nie jest za wysokie, jakie są normy?

Wysokie.
Jednak ta liczba ciał red jest w granicach, pediatra zaraz przepisze Nutra lub Pepti, bo oni tak zawsze.

A kolki ma?Wzdęcia/?

nie ma ani kolek ani wzdęć, ogólnie dobrze się czuje tylko te kupy są zbyt płynne i z domieszką śluzu

ph powinno być między 6,7-7,2

U nas znów jest na odwrót za niskie ph

dzięki za odp

ja podaję delicol i kupki są lepsze, Debridat u nas nie pomógł, a córa ma 1,5% ciał

Inne tematy z forum

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...