wyniki bety

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Dziewczyny napiszcie mi proszę czy wg przyrost bety i progesteronu jest prawidłowy. Do lekarza idę dopiero w sobote a b. się martwie bo wcześniejsza ciąza zakończyła sie niepowodzeniem :(

- 31.03 - beta 1571,0 a progesteron 17,3
- robiona dzisiaj 6.04 17018,0 a progesteron 32

biorę luteinę ale mimio to troche plamię i strasznie się martwie czy to oki??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wyniki bety

nie wiem co z progesteronem ale mysle ze beta jest ok, aczkolwiek jesli plamisz to nie czekaj na wizyte do soboty tylko jedz natychmiast na izbe przyjec do szpitala

nie wiem jak jest z progesteronem ale beta ładnie rośnie :) 6 tc :)

ja niby miałam za niski poziom progesteronu i lekarka chciała go podwyższyć zanim zajdę w ciążę :)
ale wtedy zmieniłam zdanie, nie chciałam zachodzić w ciążę - więc odpuściłam sobie ten progesteron ;)
i co?
kilka tygodni później zaczęłam mieć bardzo wyczulony węch ;) bolały mnie piersi i miałam wrażenie, że żołądek zawiązał mi się w supeł ;) i wywrócił na drugą stronę(chociaż nie miałam mdłości)
a później @ nie chciała przyjść...

wynik widać w suwaczku ;) właśnie leży z Tatą na kanapie i fika nóżkami ;)

Z tego co pamiętam, to beta powinna wzrosnąć o mniej więcej 66% w ciągu 48h, a więc:
31.03 - 1 571
2.04 - 2 607
4.04 - 4 329
6.04 - 7 186

Twoja jest dużo, dużo wyższa, a im wyższa, tym lepiej, także wszystko jest wporządku :)

jeny dziewczyny dzięki za odpowiedź zastanawiam się tylko czy jak tak dużo to wszystko urolsło to jest oki ?? matko straszne schizy mam

tak jak pisałam, im większa tym lepiej - a może będą bliźniaki, albo trojaczki? ;-)

Mój progesteron w 5 i 6 t.c wynosił odpowiednio 18,73 i 17,92
Nic się złego nie działo i ciąża przebiegała prawidłowo. A taki duży wzrost bety może świadczyć o ciąży mnogiej:)

smutna, wyniki bety masz idealne. co do progesteronu, to tez sa bardzo dobre - ale pamietaj, biorac luteine - naturalny progesteron - wyniki tego badania sa zafalszowane i nie wiadomo ile wynosi progesteron produkowany przez twoj organizm. zapewne po zaprzestaniu krwawienia lekarz stopniowo odstawi luteine i wtedy znowu zleci badanie progesteronu - jesli nie bedzie nizszy, to znaczy ze niebezpieczenstwo niedomogi lutealnej minelo :)

Smutna a w jakich jednostkach masz wyniki bety?

wyniki bety w mIU/ml a to coś zmienia?

NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży w licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period)
3 LP --- 5 - 50 mIU/ml
4 LP --- 5 - 426 mIU/ml
5 LP --- 18 - 7,340 mIU/ml
6 LP --- 1,080 - 56,500 mIU/ml
7 - 8 LP --- 7, 650 - 229,000 mIU/ml
9 - 12 LP --- 25,700 - 288,000 mIU/ml
13 - 16 LP --- 13,300 - 254,000 mIU/ml
17 - 24 LP --- 4,060 - 165,400 mIU/ml
25 - 40 LP --- 3,640 - 117,000 mIU/ml
kobiety nie w ciąży:

NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży w licząc od terminu owulacji tydzień ciąży mlU/ml

3 – 4 tydzień od owulacji----- 9 - 130
4 – 5 tydzień od owulacji----- 75 – 2600
5 – 6 tydzień od owulacji----- 850 - 20,800
6 – 7 tydzień od owulacji---- 4,000 - 100,200
7 – 12 tydzień od owulacji---- 11,500 - 289,000
12 – 16 tydzień od owulacji--- 18,300 - 137,000
16 – 29 tydzień od owulacji---- 1,400 - 53,000
29 – 41 tydzień od owulacji--- 940 - 60,000

urwało tekst:)

kobiety nie w ciąży mniej niż 5

Ja miałam np w jednostkach U/l

i tak:
Kobiety ciężarne
1 tydzień 10-30 U/l
2 tydzień do 100 U/l
3 tydzień do 1000 U/l
4 tydzień do 10000 U/l
5-12 tydzień do 290000 U/l
12-16 tydzień do 53000 U/l
29-40 tydzień do 60000 U/l

Agusia :) czyli beta chyba oki??
martwi mnie teraz ten progesteron czy ta luteina rzeczuwiście fałszuje wyniki i może okazać się o wiele niższa :(

A progesteron miałaś w jakich jednostkach?

Beta jak najbardziej ok:)

Prawidłowy przyrost Bety Hcg

Ocena jakościowa hCG w moczu w terminie oczekiwanej miesiączki pozwala potwierdzić ciążę lub z dużym prawdopodobieństwem ją wykluczyć. Ocena ta nie daje jednak wskazówek czy stwierdzona w ten sposób ciąża jest prawidłowa czy ektopowa. Do tego celu niezbędne są oznaczenia ilościowe podjednostki beta hCG. Uważa się, że we wczesnej ciąży stężenie beta hCG powinno wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. Po szóstym tygodniu ciąży prawidłowa szybkość narastania poziomu beta hCG ulega zwolnieniu. W przypadku ciąży ektopowej narastanie poziomu beta hCG jest wolniejsze, jednakże ażeby pojedyncze oznaczenie poziomu beta hCG miało sens diagnostyczny musi być oznaczony przybliżony wiek ciążowy. Ponieważ wnioskowanie z czasu zatrzymania miesiączki może być zawodne, gdyż obarczone bywa niekiedy błędem niepewności co do jej daty - jako metoda obiektywna pozostaje badanie USG (...) Wykrywalność hCG jest specyficznym wskaźnikiem istnienia żywego trofoblastu, a jej poziom ma bezpośredni związek z ilością komórek cytosyncytiotrofoblastycznych. Poziomy hCG wykorzystywane dla określenia wieku prawidłowej ciąży pozwalają ocenić kiedy w badaniu USG powinno pojawić się echo płodu.

Inne tematy z forum

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni