wypadek (dzik)

Witam. JAKIEŚ PÓŁ GODZINY TEMU MIAŁEM KOLIZJĘ Z DZIKIEM. BYŁA TO DROGA, NA KTÓREJ BYŁ ZNAK UWAGA ZWIERZĘTA. DZIK UDERZYŁ MI W BOK AUTA. NIE MIAŁEM SZANS NAWET ŻEBY GO ZAUWAŻYĆ. JECHAŁEM Z PRĘDKOŚCIĄ 80-90 KM/H. BYŁEM NA POLICJI, SPISANO NOTATKĘ... CZY MOGĘ STARAĆ SIĘ O ODSZKODOWANIE JEŻELI NIE MAM AC?
PRZECIEŻ TO NIE BYŁO Z MOJEJ WINY SKORO TO DZIK UDERZYŁ WE MNIE... NAWET NIE MIAŁEM JAK GO ZAUWAŻYĆ.. MAM USZKODZONY LEWY BŁOTNIK, DRZWI TAK ŻE NIE MOŻNA ICH OTWORZYĆ...
NIE WIEM CZY MAM SZANSE UZYSKAĆ ODSZKODOWANIE?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wypadek (dzik)

Starać się możesz, odszkodowania nie dostaniesz.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

dlaczego?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo był znak. Jedynie możesz liczyć na swoje AC.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Złóż pismo do danego nadleśnictwa o odszkodowanie z ich "OC". Załącz notatkę z policji i opisz dokładnie miejsce i całe zdarzenie . Napisz też ,że masz świadków zdarzenia.
Niech odpiszą Tobie na piśmie.
Później odpisz nam na forum.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

A może to był guziec? taka świnia z afryki...:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobre dobre,
wracając do tematu to też miałem jakiś czas temu "wypadek" z sarną i też jestem w trakcie załatwiania takich spraw.
-----
Polecam Meble Kępno

Czy oświadczenie z dzikiem spisałeś? Czy przyznał się do wtargnięcia na jezdnię?

Dziki to z reguły piraci drogowi i zwykłe świnie, tak więc nic na ryj, wszystko na piśmie!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

a to świnia jedna...chce na drugiej świni zarobić...toż to świństwo!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

bez ac nic nie wskórasz, był znak był, trzeba było dostosować się i uważać, nie pisze żeby się mądrzyć, kiedyś sam walnąłem w sarnę,

Inne tematy z forum

Gdzie w Trójmieście warto kupić używany samochód? (38 odpowiedzi)

Tak jak w temacie. Szukam używanego i chciałbym je kupić w Trójmieście, ewentualnie okolicach....

Gdzie (w sieci) szukać auta? (34 odpowiedzi)

Szukam, szukam i nic... Kilka razy dziennie przeglądam: - ogłoszenia na 3mieście - otomoto -...

Samochód na wynajem długoterminowy - gdzie szukać? (14 odpowiedzi)

Jak w temacie. Chciałbym wziąć auto na wynajem długoterminowy, szukam różnych ofert. Najlepiej...