wyplaty

odprawy , jak najbardziej, pewnie trzeba będzie walczyć o nie w sądzie, gorzej z wypłatami. 10 sierpnia maja dostać tylko poszczególne sklepy, większe, aby dalej pracowali i oczywiście ZARZĄD, bo pewnie "bieda " zajrzała im w oczy, a następne wypłaty maja przelać 17 sierpnia. Oczywiście nikt oficjalnie o tym nie powie, przecież do końca sierpnia ktoś musi pracować. A już nie zapłacili w terminie za miesiąc lipiec, a co dopiero za sierpień. I co na to związki zawodowe? Czyżby dostali kasę za milczenie? A czy 17 będą? Pewnie będą przedłużali dalej terminy
Jedno się ciśnie na myśl? Gdzie ten nadzorca sądowy, którego chyba obowiązkiem jest przypilnowanie praw pracowniczych? Gdzie kodeks pracy, który wyraźnie mówi że pracodawca zobowiązany jest wypłacić wynagrodzenie raz w miesiącu, najpóźniej do 10 następnego miesiąca
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: wyplaty

ma ktoś wypłate ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widzisz to wiele się nie pomyliłam nie była uczciwa, zrobiła was w trąbę, zależało jej tylko na sobie, a teraz jest na zwolnieniu i nie możecie się z nią skontaktować. Ale cieszcie się macie teraz dwie Małgosie one są spoko tylko teraz to za późno na wszystko i dla was i dla nas.

wedlug przepisow pracodawca nie ma obowiazku naliczyc ci odsetek, jezeli sam sie nie upomnisz, poczytaj na necie bo takie informacje są

http://mojafirma.infor.pl/praca-ubezpieczenia/118212,Jakie-sa-skutki-spoznionej-wyplaty-wynagrodzenia.html

to stary artykol, ale chyba od tego czasu sie nic za bardzo nie zmienilo
wiec jezeli chcesz miec wyplacone odsetki za nieterminowa wyplate to sam musisz sie o to postarac
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

oj, slabe informacje masz
moze zadzwonisz do swojej przewodniczacej i sie dowiesz u zrodla co sie stalo z przewodniczaca z olsztyna tej solidarnosci? a moze zadzwonisz to przyjedzie na kazdy twoj telefon i udzieli informacji
przewodniczaca, bardzo dawno juz, zostala zwolniona za hm...nazwijmy to "przekrety". Jest zwiazek komisaryczny

Żelazna nie dostała

DO gościa.Jak to nie ma przewodniczącej w Olsztynie. U was jest SOLIDARNOŚĆ 80, I macie swoją przewodniczącą, która założyła te związki razem z panem R..........kim i teraz oboje są na zwolnieniu lekarskim. Zrobili was w trąbę, a byli po to by burzyć wszystko.

No właśnie ! Podobno ! nic nie wiadomo na pewno ! powinna być konkretna informacja ,a tak wychodzą tylko plotki.Ciekawe czy sąd ( jak był to sąd ) wziął pod uwagę ze,od nie wypłaconej na czas wypłaty należ nam się odsetki ? Skoro banki naliczają nam odsetki i kary za nie spłacone na czas raty kredytów.

pracuje tyle samo lat, wiele widzialam i wiele wiem . Nic nie nakrecam, ale jak masz takie wspaniale kontakty z przewodniczaca, rozumiem ze w oddziale w gdyni, bo w olsztynie poki co nie ma przewodniczacej zadnej w zwiazkach to dziwi mnie fakt, ze nie wiedzialas o tym, ze w kodeksie pracy jest artykul dotyczacy terminu wyplat.
Czyzby przewodniczaca tez nie wiedziala? moze jednak wszystkiego nie wiesz? wiesz, o niektorych rzeczach sie nie mowi zwyklemu pracownikowi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skoro jesteś pracownikiem tak jak ja, to powinieneś znać ludzi ze związków. Ja pracuję od 12 lat i nie mam problemu, jak coś się dzieje to wykonuje telefon do przewodniczącej i przynajmniej mam wiadomości a nie ploty. Do tego ta kobieta przyjeżdża na każde nasze wezwanie. Kim Ty jesteś, że takie bzdury piszesz? Pieniaczem, który nakręca i tak napiętą sytuację? Bo na pewno nie pracownikiem! Takich nam nie trzeba, wszyscy są dość przejęci niepewnością jutra a Ty jak masz problem to przytul się do mamy. Ha!ha!ha!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podobno to własnie sąd nakazał wypłatę w 2 turach...

Malbork nie dostał

a dzisiaj dostał ktoś wypłatę?

Art.85&1 i 2
Poczytaj sobie dobrze, jest wyraźnie napisane płatne raz w miesiącu nie PÓŹNIEJ niż w ciągu pierwszych 10 dni następnego miesiąca i nie rób z ludzi niemądrych i nieoczytanych.

Niestety nie znam żadnego wyższego stopniem pracownika z Bomi, który walczy o tego zwykłego "szaraczka". A jak twierdzisz ze to moje kolezanki i koledzy z pracy , ktorzy tak walcza o zwyklego pracownika , wiec niech kolega z kolezanka ustana twarza w twarz przed tymi, ktorzy nie maja wyplaty i wtedy powiedza, jak wiele robia w tym kierunku.
Czyny sie licza, nie slowa
hahaha, za darmo czas poswiecaja? KTO????? Bo jakos pomyslu mi brak
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Może przytoczysz artykuł z Kodeksu Pracy? Bo jakoś nie mogę znaleźć, gdzie jest napisane, że do 10tego następnego miesiąca. A jeśli rzucasz oszczerstwa i podejrzenia o branie łapówek to lepiej miej na to dowody. Ludzie, którzy walczą między innymi o twój tyłek są tak samo wynagradzani jak ty! Bardzo nie ładnie, jeśli jesteś pracownikiem Bomi to powinieneś wiedzieć, że to twoje koleżanki i koledzy. Jest mi wstyd za ciebie bo ci ludzie poświęcają na tą prace swój czas za darmo. Dobrze, że jeszcze tacy istnieją.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie, olsztyn tak samo pracuje jak trojmiasto, w-wa czy pozostale sklepy, sa w takiej samej sytuacji a pan R... tak samo olsztyniakow ma gdzies jak i pozostalych pracownikow, lacznie z panem K.
Na prawde sami nie wiecie co se dzieje w olsztynie, typowy mobbing i kumplostwo. A to jakimi kategoriami dzielili wyplaty to trzeba dowiedziec sie u zrodla tzn w kadrach w gdyni bo to oni decydowali lub pani nadzorca. dokladnie kadry w gdyni naciskaly "enter" komu pojda wyplaty

http://kontakt24.tvn.pl/artykul,bomi-nie-wyplacillo-pracownikom-pensji,439912.html

A co to sklepy w Olsztynie to działają na innych zasadach są lepsi, a może pan R........i im odłożył, bo to w końcu między innymi przez niego mamy problemy i tyle ludzi traci pracę..

bo dostaly trzy sklepy z olsztyna, alfa, kanta i zelazna

Ja pracuje w Bomi Alfa w Olsztynie i my dostałyśmy wypłatę

Proponuję Zadzwonić do TVN , oni sie tak zajma tym że wypłaty dostaniecie szybciej niż po sądzie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0