wyplaty

odprawy , jak najbardziej, pewnie trzeba będzie walczyć o nie w sądzie, gorzej z wypłatami. 10 sierpnia maja dostać tylko poszczególne sklepy, większe, aby dalej pracowali i oczywiście ZARZĄD, bo pewnie "bieda " zajrzała im w oczy, a następne wypłaty maja przelać 17 sierpnia. Oczywiście nikt oficjalnie o tym nie powie, przecież do końca sierpnia ktoś musi pracować. A już nie zapłacili w terminie za miesiąc lipiec, a co dopiero za sierpień. I co na to związki zawodowe? Czyżby dostali kasę za milczenie? A czy 17 będą? Pewnie będą przedłużali dalej terminy
Jedno się ciśnie na myśl? Gdzie ten nadzorca sądowy, którego chyba obowiązkiem jest przypilnowanie praw pracowniczych? Gdzie kodeks pracy, który wyraźnie mówi że pracodawca zobowiązany jest wypłacić wynagrodzenie raz w miesiącu, najpóźniej do 10 następnego miesiąca
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: wyplaty

Ja i koleżanki z którymi mam kontakt nie mamy,Olsztyn
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

My jeszcze nie :)

Witam, czy dostał ktoś dzisiaj wypłatę?

w mragowie nie mamy jeszcze wypowiedzen z bomi a pracujemy niektorzy dostali do konca sierpnia pan marek kierownik chce zebysmy same dali wypowiedzenia z pracy sam wziol kase odprawe a nam kazal sie zwolnic za poruzumieniem stron to zapewni nam prace na trzy miesiace chyba go porąbalo lub pogielo dziewczynki kochane tego rastu w mragowie nie dajcie sie czekajcie az sami was zwolnia

kiepskie informacje bo żelazna dostała 17 i to nie wszyscy

Tak trzymaj :) Najlepiej zorientowac sie w swojej sytuacji u prawnika. w Trojmiescie mozna umowic sie na bezplatna wizyte a adresy sa dostepne w internecie :)

ależ ja jestem w tej kwestii egoistką. Skoro mamy prawo do tego czy siego głupotą byłoby dobrowolnie zrezygnować. To prawo jest po to by nas chronić.

W pewnych sprawach trzeba byc egoista i nie patrzec na firme ze taka biedna i wgl bo firma nie patrzy czy ktos ma co do przyslowiowego gara wlozyc.

Gdyby to była umowa na chociaż takich samych warunkach finansowych pewnie wiele osób zwłaszcza tych w trudnej sytuacji by się na to zgodziło. Pewne jest jednak tylko to, że nic nie jest pewne. Zrzekając się odprawy możesz nic nie zyskać a stracić wszystko! 0 pracy 0 kasy z odprawy!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a dlaczego niby ktos ma chciec rezygnowac z odprawy jesli mu sie nalezy? Polityka firmy...zostan my damy Ci g*** umowe a w zamian zrzeknij sie odprawy...

1 września odprawy brak. Nam kierowniczka zrobiła zebranie. W sumie niewiele powiedziała i podsunęła ręcznie napisaną deklarację w formie tabelki formie:

imię nazwisko Chcę/nie chcę pracować Rezygnuję/nie rezyg. z odprawy

Większość podpisała że chce pracować i nie zrzeka się odprawy. Podpisałam mimo wątpliwości. Ciekawe czy w ten sposób nie próbują nas wykiwać skoro jest taka opcja że podejmując pracę w firmie przejmującej mogą nie wypłacać odpraw. Zaniepokoiło mnie też to że kierowniczka tego nie podpisała w żaden sposób.... Pociesza mnie jednak to że ten świstek nie jest raczej wiążący gdyż żadnej umowy czy porozumienia z kimkolwiek nie podpisywałam.

na odprawy mają czas do ostatniego dnia wypowiedzenia

Ale na Oruni ma to miejsce, właściciel okleił co się da kartką "depozyt" bo firma Bomi podobno zalega mu z opłatami, może to nie zajęcie ale zabezpieczenie na poczet długu...

dostaliśmy wypłatę ale gdzie odprawy?

jest kasa :)))))

dostał dziś ktoś wypłaty my dalej czekamy

Ludzie nie czekajcie na cud,robią was w h.... idzie jak najszybciej do PIP-u ,poczytajcie o Super Price podobny sposób działania mieli

http://kontakt24.tvn.pl/artykul,bomi-nie-wyplacillo-pracownikom-pensji,439912.html

dopisujcie się, może coś media ruszą

takl dali rmua

mam pytanie do tych co dostali wypłate czy wcześniej dostali paski rmua