wypożyczanie sukni

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
proszę o Wasz doświadczenia z wypożyczaniem sukni.
na co zwrócić uwagę podczas podpisywania umowy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wypożyczanie sukni

A nie lepiej, by było odkupić od kogoś...
Suknia odkupiona zazwyczaj była ubrana przez tylko jedną osobę, a z wypożyczalni.....
Z resztą kiedy ja się orientowałam, to wypożyczenie sukni ostyluje w kosztach od 400 do 800zł, a odkupić można taniej....

WitaJ,
ja wypożyczam suknię. Póki co wiem, że płacę oprócz kwoty wypożyczenia jeszcze kaucję.
I ta kaucja to zabezpieczenie. Przed np. rozerwaniem czy trwałym poplamieniem.
Pani mówiła, że takie standardowe zabrudzenia sukni od dołu nie wpływają na potrącenie z kaucji
Czyli muszę uważać by nie poplamic barszczykiem czy czyms innym gorszym do sprania.
Mimo wszystko wolę wypożyxczyć,bo kupno sukni nawet uzywanej to pózniej kłopot.
A tak: płacę połowę ceny nowej sukni i potem zwracam. i kłopot z głowy
Pozdrawiam wszystkie, które wypożyczają. I te, ktore kupują:-)

ja tez wypozyczam suknie i co do kaucji to podobnie jak cytrusowa, trzeba uważac aby nie poplamic barszczykiem, smarem lub winem czerwonym no i nie mozna przypalic ani rozerwac. poczatkowo planowalam kupic ,ale jednak mam suknie za pol ceny no i potem klopot z głowy. a wystarczy spojrzec na ogloszenia jaki to klopot sprzedac.

to prawda kłopotem jest sprzedac sukienke...ale ma to równiez dobre strony...Nie trzeba przez cały wieczór mysleć tylko o sukience:-))

Ja mam do sprzedania sukienke którą zakupiłam w zeszłym roku w salonie Marietta model Agora,o rozm.36,kolorze bialutlim,dwuczęsciowa..Spódnica z lekko przedłuzanym tyłem,gorset bardzo delikatnie zdobiony na cienkich opuszczonych ramiaczkach.dół pokryty delikatna warstwa organdyny "szczypnietej" z przodu tworząc ciekawy efekt.Dół spódnicy wykończony wokoło akcentem cieniutkiej koronki...Załozona była zaledwie kilka godzin...gratis dołoze długi welon i kamizelke z musznikiem i bytonierką z salonu Vistula.!!!! Stan wszystkiego bdb....800zł.!!!!I cały komplet gotowy.

moge wysłać fotki.

witam,

Ja co prawda slub planuje dopiero za rok, ale trzeba zaczac sie rozgladac...

A propos watku o sukniach - jaki to jest koszt? mam mozliwosc kupic piekna suknie za 500 zl, ale zastanawiam sie czy nie lepiej wypozyczyc - wybor wiekszy, zoznorodnosc, no i pozniej nie trzeba sie zastanawiac co z nia zrobic.

Dziekuje za wszelkie informacje!

elajza

A może zainteresowałaby cię moja suknia w kolorze ecru ze złotym itd.

Cena 690,00 zł, prawie tyle co w wypożyczalni.....

jeślo chcesz prześlę ci fotki mojej sukni...

nie będziesz musiała się martwić, czy ją pobrudzisz...

i oprócz Ciebie tylko jedna osoba miała ja na sobie...