wyprawka do akademika

Powiedzcie, co warto zabrać ze sobą do akademika. Jestem na pierwszym roku, do domu mam dosyć daleko, dlatego mam zamiar zabrać jak najwięcej rzeczy za pierwszym przyjazdem.
Jakie rzeczy/wyposażenie do kuchni, łazienki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wyprawka do akademika

Komputer to podstawa, bez tego ani rusz. Do kuchni: kubki, talerze, sztuce itp. (ogólnie takie rzeczy można w marketach kupić za grosze, więc nie wiem, czy warto brać ze sobą). Do łazienki na pewno klapki pod prysznic, ręcznki, reszta według uznania.

a patelnie/garnki ?

właśnie, co z garnkami?

no jak co, swoje przywozisz garnki.

patelnie i garnki tez. Wprowadzając się do akademika dostajesz lamkę i pościel (możesz przywieźć swoją jak kto woli, akademikowa jest co 2-3 tyg wymieniana), w pokoju raczej zawsze jest biurko, szafka na rzeczy jakaś półka do książek, lodówka na łączniku (czyli na 2 pokoje, zależy do jakiego ds trafiłeś/aś) garnki, patelnie sztućce i inne tego typu d*perele musisz zabrać z domu, (zabierz też czajnik elektryczny oraz przedłużacz kontakty zawsze są potrzebne :-) ) dobrą opcją jest też mikrofalówka lub opiekacz bo nie zawsze chce się chodzić do kuchni a można sobie coś odgrzać w pokoju. W akademiku masz darmową pralnię (obok też suszarnię jakieś linki itd są tam niektórzy zabierają własne suszarki ale to nie jest konieczne). Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz. Pozdrawiam!