wystrój sali

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
A rozpocznę wątek :) wystroju sali. Wokół niego zawsze się kręcimy, ale wielu pomysłów nie mam. Mamy stół i kwiaty, może więc macie jakieś propozycje bukietów na stół, świec? Chcemy na ścianie rozwiesić nasze zdjęcia - z dzieciństwa :) żeby goście mieli się z czego pośmiać. Może spreparujemy "drzewka geanalogiczne". Macie jakies pomysły?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wystrój sali

sama się dopiszę co wykopałam (na forum):
naklejki na butelki alkoholu lub przewiązanie bibułą i kawałkiem tiulu
prezenty dla gości wykonane własnoręcznie np. migdały w tiulowych torebeczkach, kupony loterii w tiulowych kopertach :)

super pomysł na nowy wątek, też jestem tym zainteresowana i mam ten sam problem, trzeba jakos udekorowac salę i szukam pomysłów....ten ze zdjęciami jest super moja siostra tez tak zrobiła na swoim ślubie i wzbudziło to duże zainteresowanie ale niestety ja już chyba tak nie zrobie..:(

my chcemy wykorzystac ten pomysl ze slodkimi migdalami dla gosci. i myslimy tez o dekoracji sali w jakims konkretnym stylu. Poniewaz to bedzie Roza Wiatrow, nad samym morzem, to pomyslalam o takiej rzeczy:
do zaproszen wsypac troche piasku z plazy, troche go rozsypac tez na na stolach. Jako dekoracja stolow - wazy wypenione piaskiem, muszlami i woda, na tym plywajace swieczki. Czytalam tez o pomysle, zeby ustawic wazy/akwaria wypelnione neonkami, to dopiero musi pieknie wygladac :-) Nie wiem jeszcze co ze scianami.

A gdybyś ten piasek i muszelki wsypywała do szklanych przezroczystych naczyń i na tym ustawiała świece? takie świeczniki z morskim akcentem :-)

tez fajny pomysl. mi sie osobiscie podoba strasznie ta koncepcja z neonkami. tylko co ja z nimi zrobie po weselu?? chyba sobie akwarium w domu zbuduje :o)

co do innych pomyslow na dekoracje, to juz w formie ciekawostek - czytalam o wystroju w temacie "Zachod slonca". dziewczyna miala dosc oryginalny pomysl - nagrac na tasme zachod slonca, a pozniej wyswietlac ten film na scianie przez caly czas trwania wesela.

to troche drogo :( musiałabyś wynająć na całą noc projektor multimedialny i laptopa, a zachód słońca na płtyce, chyba że ktoś z pracy mógłby ci to załatwić ;) ale to fajny pomysł :)!!!
zawsze można wszystko poobkręcać lampkami choinkowymi !!!!

hm a u nas jest juz dekoracja sali w cenie i zajmuje sie tym lokal wiec nie mamy zbytnio pola do dzialania, dziewczyny a czy u Was w zwyczaju jest tez ozdabianie domu panny mlodej na ten wielki dzien? jakies plansze specjalne, balony itp? Słyszałam tez ze mozna przygotowac wlasnie wspolny duzy album a w nim zdjecia Wasze i Waszego mężczyzny od dziecinstwa az do wspolnych zdjec poprzedzajacych slub:) oczywiscie z odpowiednimi komentarzami wtedy puszcza sie ten album zeby goscie poogladali jest przy tym duzo zabawy i sympatycznych wspomnien:)

No u mnie w rodzince to ja pierwsza jestem za mąż wychodząca ;) ale nie słyszałam o przystrajaniu domku, chyba po prostu normalnie posprzątam jak zwykle i jakieś świeże kwiaty na stół ;) bo my wszyscy spotkamy się raczej w kościele :) a nie u mnie w domku...

Co do tych albumów weselnych to fajna sprawa - DJ czasami dysponuje sprzętem do prezentacji multimedialnych, więc można coś stworzyć w powre poincie - trzeba tylko skanera, albo cyfrówki :) i można gościom filmy puszczać :) albo zamiast tego zachodu słońca na ścianę, właśnie wasze zdjęcia :)

Ale co dalej z tym wystrojem?

image

Mam tu kilka przykladow dekoracji sal weselnych
image
image
image
image
image
image
image
image
image

image
image
image
image
image
image
image

image

to podoba mi się najbardziej :)

a teraz poprosze samochód cały w stokrotki :)

U nie w regionie przystraja sie domy panny mlodej i pana mlodego ;-))

ja mieszkam w bloku? to cały blok mam przystrajać? hi hi hi :)
a tak serio :)
no to może jakiś wianuszek na drzwiach :) :) fajna sprawa :)

image
image

No właśnie, o takim samochodzie w margarytki pisałam kilka dni temu; nie wiem jak dla Was, ale dla mnie bomba.
Szlachetna elegancja - to lubię.

te kwiatki to chyba na stałe przyklejone, bo odskrobać je z karoserii to też bomba i lakier do wywalenia :) ale autko wygląda odjazdowo :)

Wiesz Witch, słyszałam kiedyś że jest jakaś specjalna plastelina florystyczna czy coś w tym stylu do przyklejania tych kwiatków, ale nie mam pojęcia gdzie to słyszałam i czy to prawda. Bo może znów mi się coś przyśniło ;-).

Pewnie w kwiaciarni by Ci powiedzieli.

Pzdr,
ma.sia

mi osobiście bardziej podoba się ten drugi samochód a nie w margaretki. Wiem z doświadczenia od znajomych,że im margaretki poodpadały i została obrzydliwa tasma klejąca!

U nas ubiera sie klatki schodowe w blokach (balonami itp.), a wdomkach bramy i plot

moja kuzynka miala bukiet ze storczykow, ktory byk baardzo reprezentacyjny, w tym samym stylu byly zamowione dekoracje na stoj ze storczykow dosc okazale, do tego odzoby na swieczniki ze storczykow ale sztucznych juz:) balony dmuchane helem -serca , a przy kazdym nakryciu dla kazdego goscia czekala mala pamiatka kwiatek na ladnie ulozonym tiulu przewiazany wstazeczka na ktorej wisialy dwie obraczki cieniutkie na wstazce wydrukowane byly ich imiona i data slubu, nie powiem mial pamiatka mam ja do dzis:)

o ja bardzo przepraszam za literowki:) palce mi sie placza :)

image
image

image

image
image
image
image
image
image

image
image
image
image
image

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

skoro mowa o wystroju sali, to odświeżam ten oto wątek :)

nr telefonu tego artline na stronie weselnika jest nieaktualny, ratuj, bo ja chyba nie wziełam ich ulotki z targów...
meg

kilka linkow w stylu "zrob to sam" ;)
zrobtosam1;)
zrobtosam2;)
zrobtosam3;)

zrobtosam1;)