wystrój sali

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Mam dwa pytanka,pierwsze jak uwiązać balony zeby powstały sznury balonów.A drugie to na mojej sali wisi tablica wielkości takiej szkolnej i nie bardzo można ją zdjąć,więc może macie jakieś pomysły czym ją ustroić żeby ładnie wyglądała?!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wystrój sali

możecie poprzypinac powiekszone ( ewentualnie skserowane) wasze zdjecia z dziecinstwa - widzialam cos takiego na weselu - zdjecia byly skserowane , oprawione w pseudoramki i bardzo fajnie to wygladalo

Też o tym myślałam ale mamy mały problem ja prawie nie mam zdjęć z dzieciństwa:(Pomysł super ale niestety u nas sie nie sprawdzi:(

Witaj a czy to muszą być zdjęcia z dzieciństwa mogą to być zdjęcia z początków waszej znajomości i też będzie fajnie. Pozdrawiam

No z tym by już było trochę lepiej, bo mamy ich trochę więcej,może uda się coś z tego wybrać:) A jakieś inne pomysły?!

alex, a gdzie macie wesele? moze jakos zaslonic ta tablice jakims fikusmie upietym kawalkiem materialu?

Wesele mamy w szkole na pogorzu.Myśleliśmy żeby ją zasłonić bibułą, albo właśnie jakimś materiałem.Cały wystrój sali mamy na biało bordowo, a ta paskudna tablica jest zielona,wiec cos trzeba wymyslec. Ale sama bibula czy material nie wiem jak to bedzie wyglądało, czy nie bedzie trochę łyso wyglądało!Może na tym cosik poprzypinac?!Pierwsza opcja to nasze zdjęcia,ale może są jeszcze jakieś pomysły?!

mi się widzi tak:

spory kawałek materiału udrapować na tablicy, żeby się nie opinał, (może spadać aż do ziemi?) a na tym, jak na typowej gazetce szkolnej możesz przypiąć kwiatuszki, np.: margerytki, bo ładne, trwałe i nie za drogie, ideałem byłoby znależć odpowiadające Wam kolory tych kwiatków (chyba jest szansa, bo margerytki się farbuje:))
do przypięcia możesz użyć takiego pistoletu ze zszywkami, a jako drugą warstwę na podstawowy materiał może być tiul,

DZięki,fajny pomysł,ale z żywych kwiatków byśmy musieli robić to w sobotę rano,a to raczej mało realne.A może takie sztuczne jak na samochód sie przykleja?!

czemu nie, dobry pomysł, widziałam też zrobione różyczki z bibuły (miały brzegi zawinięte pod spód) jako alternatywa

a te kwiatki to może zrobić świadkowa, albo ktoś z rodziny, Wy musicie mieć czas dla siebie, ostatnią kawkę za panieńskiego;)

A jak się robi takie kwiatki z bibuły?A może z kolorowych serwetek?tylko nie bardzo wiem jak:(

hymm jak to wytłumaczyć pisemnie...;)
bibułkę (najlepiej krepę- chyba tak się nazywa to pomarszczone) przytnij w dość długi pasek, lekko!!! wilgotnymi palcami podkręcaj brzeg na całej długości paska pod spód, w rulonik, jak skończysz to zaczynasz robić różyczkę, tak tradycyjnie jak na ZPT w podstawówce, ja kiedyś zaczynałam zaginając początkowy róg do środka (tworzyło środeczek kwiatka), jakby to opisać - pod kątem prostym, warto pomóc sobie klejem lub drutem, żeby kwiatek sie nie rozpadł.

zrób próbęi napisz jak wyszło
powodzenia i pozdrawiam

OKI,dzięki spróbuję w domku,bo w pracy będą patrzeć jak na wariatke jak zaczne kwiatki lepić:)Ale pobawię się w weekend w robienie kwiatków.Dzięki za pomysł.

Alex - jeszcze mała podpowiedź w sprawie kleju, polecam polimer lub taki "na gorąco" wyciskany z pistoletu - dość szybko chwytają
pozdrawiam