wysypisko śmieci truje mieszkańców Gdyni ???

Czy ktoś może coś powiedzieć o wysypisku śmieci w Łężycach.
Oglądałam jakiś protest w telewizji mieszkańców, prawdopodobnie mają pobudować olbrzymie wysypisko nad naszymi głowami w odległości 2 km od Pustek Cisowskich - miliony ton śmieci.
to które jest wiem że mocno śmierdzi , czułam jak jechałam kiedyś do Koleczkowa coś w tym musi być. Niech mi ktoś odpowie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wysypisko śmieci truje mieszkańców Gdyni ???

Pod tym wysypiskiem smieci,znajduja sie najwiekrze na pomorzu sklady poradzieckiej broni chemicznej i odpady radioaktywne dostarczane w latach 80 do gdyni na pokladzie statkow.Zapomnialbym o niezliczonej liczbie zwlok niemieckich zolniezy zwiezionych tu w kwietniu i maju 45.Malo tego dwukrotnie pekalo zbocze lasu i wylewala sie brunatna maz ,smrod byl nie do opisania.

Zostawili tam mnostwo trojacych odpadow i wybudowali eko doline!Wszyscy mieszkancy pustek lezyc chyloni no i cisowy wkrotce odczuja skutki,cala trucizna dostaje sie na te tereny za sprawa podziemnych zrodel(kilka okolicznych zeczek)PIJEMY TO,KOMPIEMY SIE W TYM I PODLEWAMY OGRODKI.

Szczurek i jego ekipa doskonale o tym wiedza.Dziwie sie ludziom ktozy wykupuja dzialki na lezycach to jak wypic cyjanek i zjesc waglika.Rowniez po niemcach zostalo tam mnostwo cudacznych zeczy-bunkry o ktorych nie ma wzmianek w niemieckich archiwach,pole niedaleko smietniska na ktorym zakopane jest mnostwo beczek z niewiadoma zawartoscia,najprawdopodobniej caly ten teren sluzyl w czasie wojny do badan nad bronia masowej zaglady.Jest wiele niewyjasnionych chistori z tego obszaru i wiele o ktorych lepiej nie pisac.Smietnisko to tylko przykrywka dla smrodu ktory wydobywa sie z pod ziemi az do samych pustek cisowskich ,najintensywniejszy jest w okolicach tamy ,w okolicy dawnych lisiarni,kolo bunkrow.a,a wlasciwie schronow poniemieckich.

Trzeba by w koncu doprowadzic ta sprawe do konca ,ludzie powinni wiedziec co jest grane i dla czego umieraja na raka.Pod koniec 2 wojny byl to teren scisle strzezony i bardzo dobrze" zaopatrzony"w drogi a w szczegulnosci te lesne(Maszewo Rogulewo Lezyce Rumia Pustki)Stacjonowaly tam wojska niemieckie obsadzajac praktycznie kazde wzgorze.Rosjanie tak naprawde nie zdobyli lezyc,dostali sie na te tereny po opuszczeniu ich przez niemcow.Na tym terenie znajdowaly sie 2 jednostki wojskowe .oby 2 przejeli rosjanie.Trup scielil sie gesto wiec tych co lezeli na widoku zakopywano wlasnie na tym smietnisku a pozniej z braku miejsc do pochowku zwozono ciala z calego trojmiasta i zakopywano je dokladnie na naszym smietnisku.

W pozniejszym okresie stacjonowalo tam wojsko polskie (rosyjska zaloga)Reszte znam juz tylko z opowiadan naocznych swiadkow (autochtonow)Nie sa to relacje meneli i mitomanow.Wielu mieszkancow lezyc wie,ale nie mowia nic bo ciagle sie boja,czego?Ja sam nic nie zrobie ,wyprowadzilem sie z tamtad i mieszkam bardzo daleko od tego miejsca,ale wiem ze jest to olbrzymia bomba,ktora wkoncu wybuchnie i nie bedzie to tylko polski problem,terz jestesmy w uni.

Inne tematy z forum

Przychodnia (10 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie z dziećmi do lekarza? Nasza przychodnia to jakoś żart. Za doktor huk nowa doktor...

Nowy sposób sprzątania chodników osiedlowych na Pustkach Cisowskich (3 odpowiedzi)

Ostatnio sprzątaczka zamiast zmiatać piasek z chodników miotłą , zdmuchuje piasek spalinową...