wywóz śmieci po remoncie, jaką firmę polecacie?

Temat dostępny też na forum: Dom i mieszkanie
Witam,
kupiłam mieszkanie, robię w nim remont, nazbierało się mnóstwo śmieci, zdarte tapety, stare linoleum i meble na wysoki połysk, gruz, zdarte tynki, ogólnie full starych śmieci, trzeba to gdzieś wywieźć, polećcie jakąś niedrogą firmę z Gdańska?
I jeszcze jedno czy mogę zamówić przyczepkę i sama te śmieci zawieźć na Szadółki?
Z góry dzięki za pomoc...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wywóz śmieci po remoncie, jaką firmę polecacie?

komunal expres jankowo

green service

http://www.trojmiasto.pl/Green-Service-o41212.html
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

W opiniach klientów ten Greenservice nie wygląda różowwo - kasują za usługę z góry i nie odbieraja śmieci ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

dziekuję za odpowiedzi, jeszcze jedno, czy macie rozeznanie ile kasują za usługę?

Przeciez masz linka powyżej z opiniami i cenami. Po co pytasz jak nie czytasz odpowiedzi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

skoro green service nie ma najlepszych opinii to szukam firmy na ktora mozna liczyc, a nie takiej ktora przyjedzie albo i nie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poszukaj po sieci firm z gdańska lub okolic. Tu liczy się tylko cena.

EcoBag
http://www.trojmiasto.pl/EcoBag-o46932.html

ja miałam green service jak robiliśmy remont - byli najtańsi, i POLECAM!! tak jak Pan powiedział "za ok. godz będzie" to nie minęło 45min i było ;) później sms na podany przez nich nr, wysłałam na drugi dzień nawet nie widziałam kiedy śmieci zniknęły ;P
Zatem nei wiem skąd te złe opinie, czyżby konkurencja która nie ma tylu zleceń? co się dziwić kasują o 50% więcej ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

kmd Gruz i wygrywam swoją radą ze wszystkimi!

No tak, bo jak u Ciebie byli punktualni i rzetelni to przecież u wszystkich innych klientów też musieli tacy być... .
A jak ktoś zadowolony nie był to musiał być konkurencji, nie ma innej opcji :)

Jeśli kontenery to tylko ASIK
wywozgruzutrojmiasto.com.pl

polecam Green-Service dają 3 wory na gruz za 300 zł a z odbiorem nie było problemu nawed nie zauwaźyłem w którym momęcie zabrali gruz

Odmawiam całkowicie firmę ecobag 506 518 364

http://www.workigruzowe.pl/

Miałem z nimi nieciekawą historię. Zamówiłem pierwszy worek za 150 zł. Przyjechał Pan na umówione miejsce, dokładnie oglądaliśmy podwórko. Pytałem się czy wjedzie tutaj samochodem, podeszliśmy do bramy, mówił że się zmieści z swoim autem. Zapłaciłem pieniądze, odebrałem worek, napełniłem go. Następnie umówiliśmy się, że wezmę 4 worki, każdy po 110 zł. Przyszedł drugi Pan, zaczął marudzić że za mało jego kolega wziął. Dał mi 2 worek. Napełniłem go. W tym momencie zaczął się problem. Dzisiaj jest 08.08. W zeszłym tygodniu około środy ekipa miała zabrać 2 worki. Na umówiony dzień nie zabrali worków. Nie zadzwonili. Sam dzwoniłem i wyjaśniałem umówiliśmy się na koniec zeszłego tygodnia. Znów nie zabrali worków i nie zadzwonili. Tym razem rozmowa przez telefon była dłuższa. Powiedzieli że nie da się zabrać worków gdyż brama jest za niska. 1 gość, taki wysoki, postawny, mówił, że ja powiedziałem że wjeżdżają tutaj śmierciarki. Nic takiego nie powiedziałem. Powiedziałem mu, że umawialiśmy się słownie, że zabiorą sami ten gruz. Chciał żebym sam przerzucił ten gruz. Powiedziałem, że się nie zgadzam, że była inna umowa. Umówiliśmy się że przyjadą i sami to przekopią. Sam znów musiałem dzwonić. Umówiliśmy się na dzisiaj środę że zabiorą worki. OK, w końcu zabrali, najpierw przyszło 2 młodych chłopaków, którzy nie mieli nawet 18 lat, przerzucili gruz za bramę do innych worków. Jak skończyli chciałem dogadać się z 1 gościem, że wezmę kolejny worek za 110 zł. 2 gość zaczął się do mnie rzucać że mam zapłacić za pracę tych 2 chłopaczków. Mówię że nie będę płacił, gdyż błąd był szefa, 1 gościa. Mówię, że wezmę worki, a on na to, że mu daję syf do worków. W tym momencie odszedłem od gości i do tego zabrali mi 3 worek bez żadnej mojej zgody. Dobrze, że wcześniej wysprzątałem mieszkanie i worek był prawie pełny. Do tego dobrze, że przyszły dzieciaki i przekopały te 2 worki. Szkoda, że panowie zachowali się niekoleżeńsko i niehonorowo. 2 razy się ze mną umawiali i wystawili mnie do wiatru. Próbowali ze mnie zrobić leszcza żebym im zapłacił za ich głupotę. Nie polecam całkowicie. Chamstwo i zdzierstwo.

Trudno, pozdrawiam, życzę innych dobrych firm.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Budowa mojego domu może się komuś przyda (5 odpowiedzi)

. dom stoi i bardzo przydała mi się biała lista, więc spłacam dług. Kilka firm, które...

dom czy mieszkanie??? (431 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

ogród (13 odpowiedzi)

Cześć, wiecie jak zadbać o ogród przed zimą? Widziałem na stronie...