york co myśłicie o tym piesku

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
dziewczyny co myślicie o tym piesku, cieżki w wychowaniu bo ja nigdy wcześniej nie miałam psa i chcemy teraz sobie kupić mamy duże mieszkanie tylko długo nas nie ma w domu i może wiecie gdzie można pieski tej rasy kupić nie drogo bez rodowodu, pozdr
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: york co myśłicie o tym piesku

strasznie krzykliwe!!!!! i raczej nie najmadrzejsze ;(

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

a może polecicie mi jakąś fajną rasę

ja uwielbiam jorki tylko mnie nie stac na takiego pieska

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

uparte,msciwe.. chyba ze od poczatku zostana przeszkolone a najbardziej polecam kundelka sa najmadrzejsze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

image

Śliczne pieseczki, ale chyba nie są łatwe w utrzymaniu.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeżeli długo was nie ma w domu, to w ogóle nie polecam psa!!!!

no normalnie pracujemy do 16-17 ludzie maja psy i sobie jakos radzą

a czy przypadkiem to nie yorki muszą byc wychowywane we dwójkę? cos mi sie kojarzy, słyszałyście o tym?

Moja siostra ma Yorka. Wcale nie jest głupi, tylko jak dla mnie to takie małe nie wiadomo co. Strasznie ruchliwy i krzykliwy, wymaga dużo uwagi. Szczególnie jak Cie nie będzie cały dzień w domu, to po powrocie nie da Ci spokoju.
Jest pocieszny, jak go widuję raz na tydzień, ale nie chciałabym takiego psa.

munia666 napisał(a):

> no normalnie pracujemy do 16-17 ludzie maja psy i sobie jakos
> radzą

radzą sobie, bo w domu jest więcej domowników, np. dzieci i to one wychodzą. chcesz psa do 18 trzymać bez siusiu?

odradzam: moja znajoma ma , pracuje od 13 do 18 i co dzien sprząta po nim całe mieszkanie jak wraca z pracy mieszkają sami czyli ona z pieskiem co dzien jej cos zjada z mieszkania mieszka na parterze i ten pies jak słyszy kogos na dworze to skacze na parapet i zrywa firany albo żaluzje codziennie!!! nie polecam jak ma byc sam w domu Ona ma swojego ju ok 5 lat i on sie nic nie zmienił

Mój kolega miał kiedyś yorka, przymocowali mu taki mały dzwoneczek u szyi żeby go było choc słychac bo czasem to ginął w trawie na spacerze. Potem niestety któregos razu w nocy przygniótł go swoim ciałem i pies się udusił, taki mały szkrabek...Ale ja też nie za bardzo jestem za yorkiem...Wogóle pies to ogromna odpowiedzialność, mysmy mieli psa przez 17 lat...ile było obowiązków i fakt ktoś zawsze musiał się nim zajmować, 3-4h to najdłużej jak zostawał sam...

my sobie sprawiliśmy kota własnie dlatego żeby pies nie cierpiał w domu sam przez 8-9 godzin, nie mogłabym zostawiać go na tyle

moze wez ze schroniska, one sa przyzwyczajone do bycia bez ludzi.

O ja... Tylko nie york... Sąsiedzi mają takie gówno. Ściany cienkie spać przez niego nie można bo mordę drze na okrągło.

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

no moi tez maja yorka ,gówno takie złe caly czas,wrzeszczy bez przyczyny i wogule.mimo ze sliczne.wsyskie sa sliczne.

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

bo śmiechem żartem tak to jest małe rasy są strasznie ruchliwe wszendobylskie duże są spokojniejsze i w gruncie rzeczy to małe rasy potrzebują więcej przestrzeni

co do rasy fajna ale jako kompan do drugiego psa super ze sobą że tak powiem wspóldziałają York pilnuje a duzy od wykonania akcji:)

Sama jesteś g*wno, yorki to wspaniałe i mądre psy

Mojej kuzynki york cały czas drze mordę i jest strasznie strachliwy a ja polecam bichonki bo sama mam takiego i jest przekochany i mało szczeka

W mojej rodzinie /ale nie u mnie w domu/ są 3 yorki. I trzeba przyznać, ze wszędzie sprawdziła się zasada, że york wybiera w domu tylko jednego pana, którego się słucha. I to wybiera tego co mu pasuje, czyli np. piesek jest dziecka, ale pcha się tylko na kolana do ojca, dziecka nie toleruje. Szczerze mówiąc to we wszystkich 3 psich przypadkach yorki uznają tylko facetów, panów domu, nie babki ani dzieci.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mamy trzy yorki - dziewczynki i są wspaniałe:) spokojne, mądre:) ja polecAm i najlepiej, jeśli długo pracujecie, dwa, będzie im weselej:) a my do tych yorków ostatnio jeszcze kotka wzięliśmy i wszystkie zwierzątka się dogadują.

Inne tematy z forum

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (19 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...