zabawki edukacyjne Biedronka

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
wczoraj widziałam w Biedronce zabawki edukacyjne od 12 miesiąca, czy myślicie że się opłaca kupić? czy one są faktycznie edukacyjne czy lepiej wydać więcej kasy na zabawki porządnej firmy??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zabawki edukacyjne Biedronka

ja z zabawek z Biedronki jestem zadowolona:) poza tym kupisz za 200 zł a dziecko i tak rzuci w kat .MOja corka ma 3 lata i 3 msc i ma pare zabawek z biedronki i do tej pory dzialaja np slimak kupiony w tamtym roku za 14,99 zł a taki sam widzialam w Leclercu za 29,99 zl i dalej dziala :)O

akurat Biedronka ma bardzo fajne i trwałe te zabawki dla maluchów na dodatek w bdb cenach :-) więc wg mnie warto

no to super, więcej opini mile widziane :)

ja właśnie się zastanawiam nad czymś takim na kształt garnuszka na klocuszki i stół interaktywny.

a myslicie ze faktycznie dziecko tym się zainteresuje dopiero ok. roku?

Te zabawki mozna nazwać interaktywnymi, ale "edukacyjnymi" to już przesada. To samo ze wszystkimi "stoliczkami" czy garnuszkami Fisher Price. To nie są zabawki, które powinny stanowić podstawę kącika zabaw dziecka... Jako jedna z wielu zabawek - ok.

Biedronkowe zabawki bywają fajne, ale jak zawsze - trzeba uważać. Niedawno kupiłam "ciastolinę" - a było to chemiczne, śmierdzące g..., raczej niebezpieczne dla dzieci, z pewnością nic na bazie mąki...

W Biedronce kupuję zawsze zabawki drewniane - mają czesto tanie i fajne, książeczki, zeszyty ćwiczeń (mam nawet małe zapasy "na później"), zabawki Wader itd.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja ostatnio kupiłam takiego wirującego kraba z piłeczkami gra i świeci no i miał wirować ale kiepsko mu to wychodzi może słabe baterie ale i tak Zośce przypadła do gustu bardzo

A są jakieś drewniane zabawki aktualnie w Biedronce?

teraz w biedronce sa sanki drewniane za 70zl
pojemnik na zabawki

http://www.biedronka.pl/oferta/artykuly_przemyslowe/oferta_tygodnia/

gry komputerowe:
http://www.biedronka.pl/gry/

i tu sa zabawki:
http://gazetka.biedronka.pl/g17,wiecej_pomyslow.html
http://gazetka.biedronka.pl/g9,wiecej_marze.html

Drewnianych niema niestety,ale sa fajne klocki z materiału i kregle,material mily miekkie,super.

a te zabawki do kąpieli ?
Ktoś coś z tego miał, coś wie na ich temat ?

podłączam się do pytania o zabawkę do kąpieli bo ta lalka średnia jest

Kolejny wykład czas zacząć, pytanie czy zabawki z biedronki są warte uwagi a odpowiedź rozpoczęta edukowaniem matki... ech co do ciastoliny należy czytać skład. Myslę że każda matka wie jak dbać o rozwój dziecka i czasami ze swoimi "mądrościami" przesadzasz... Zabawki dobrych firm z biedronki są tak samo trwałe jak ze sklepu osiedlowego tyle że w nim będą droższe.

mu niestety też pokusiliśmy się na tego kraba..miał wirować-nie wiruje :/ a koszt 49zł grrr

A ja polecam ten pociąg - Mały dostał go od babci i super się bawi.
Od kilku dni non stop ciufcia ciufcia. Prosta zabawka, a duzo frajdy daje. I cenowo przystępna.
Myślę że od firmy ważniejsze jet to, czym dziecko sie interesuje. Bo można kupić super zabawkę za duze pieniadze a dziecko i tak ją rzuci w kat na rzecz innej, która mu przypadnie do gustu.

a od kiedy są te sanki? byłam wczoraj i nie widziałam

ja tez polecam pociag, mlody mimo ze ma ponad 2 lata to bardzo jest nim zainteresowany:)

Dziewczyny a nie możecie oddac tych krabów? skoro nie działają tak jak powinny to nie mogę robić problemów...

ale Zosi to nie przeszkadza bardzo lubi kraba za te jego oczka i piłeczki na dodatek kartoniku już nie mam paragon jeszcze chyba mam

A miałaś tę ciastolinę, Nascimento? Najwyraźniej nie, bo byś wiedziała, że nigdzie nie było podanego składu. Oddano mi kasę, to nie była pierwsza reklamacja, bo na opakowaniu powinien być napis "piankolina" lub podobny, ciastoliny są wykonywane zupełnie inaczej.

Wiele zabawek z biedronki nie ma podanego producenta, jest tylko kraj produkcji i "dla Biedronki". Ale nie ma to jak poklepać dla zasady, bo Agatha coś napisała :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kasia jesli AMI nie lubi zabawek to nie kupuj do wanny

M kocha zabawki a do wanny miała ich milion i ma je gdzieś

najlepsza zabaw to plywanie, slizgawka z tatą / mamą , pić wody , jakieś takie sama se wykuma ...

te zabawki to średnio

Mamy od babci dużą ciężarówkę Wader- z kontenerami, mały jest na etapie wsadzania wszystkiego wszędzie i pchania, więc już teraz się sprawdza. Ja kupiłam mu jeszcze traktor z serii "naciśnij i jedź". Czy to z biedronki, czy ze smyka, dla każdego dziecka trzeba dobierać indywidualnie a szmelc może się trafić wszędzie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

madziulka sanki sa od jutra

hmm, to teraz sama nie wiem?co prawda moja córa ma dopiero 5,5 miesiąca, więc pewnie zabawka by była na później, ale hmmm sama nie wiem.

Teraz dużo promocji świątecznych, chcieliśmy kupić garnuszek na klocuszek,ale mimo promocji to nadal prawie 90 zl...

mamuska na allegro lub uzywany:) dziewczyny czasem sprzedaja:)

nawet jeśli nie masz kartonika a zabawka nie działa tak jak powinna to i tak powinni Ci wymienić na inny model :)
my w tamtym roku kupiliśmy jakaś gitarę albo trąbkę i przestała działać po chwili, zanieśliśmy bez kartonika i nam od ręki wymienili :)

ps. oddaliśmy w tym samym sklepie co kupowaliśmy zabawkę ;)

przy okazji dzisiejszych zakupów w biedronce zapytałam o tego kraba i kierownik powiedział żebym go przyniosła nawet jak nie mam pudełka tylko żeby był paragon i oddadzą kasę

hm... chyba jednak tak zrobię paragon mam

Wiecie moze czy w biedronce dostepne sa jezdziki pchacze?cos takiego?http://www.bangla.pl/opinie/p8989/smiki-muzyczny-chodzik?

mama w biedronce jest jezdzik drewniany
http://gazetka.biedronka.pl/g17,wiecej_pomyslow.html
strona 6/7

image

trochę opini było, no zobaczymy.

a moze ktoś obecnie kupił żółwika na klocki?

oddali kasę bez problemu super !!!

Dokupiłam dziś jeszcze miękkie klocki, bardzo ciekawe. Widziałam już sanki, my jednak kupimy taki z pchaczem.

Te miekie klocki sa super:-)kupilismy małej na mikołaja

oo, co to jest? miekkie klocki?

ja się pokusiłam i kupiłam pociąg ale słabo bierze zakręty - wymienimy baterie może będzie ok

widziałam takie same zabawki w smyku - sprzedają pod swoją marka - mam na ,myśli pociąg i samochody

http://www.smyk.com/pedzace-pojazdy-koparka,p1044712214,zabawki-gry-dla-dzieci-p

Klocki miekie to takie z materiału.

chcialam podpytac jak ten pociąg ze zwierzatkami z biedronki , fajny jest, dobrze działa ?????

Zabawki z biedronki niestety nie zawsze są dobre jakościowo, nie poelcam tych MADE IN CHINA, rozwalają się po niedługim czasie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kupilismy pociag i mały jest zachwycony - przynosi mi raz po raz abym polaczyla z wagonikiem i zwierzaka mu wstawila (tak fajnie sie kreci jak jedzie pociag). Dostalismy tez autko co sie pana naciska i jedzie i tez jest spoko - mlody tym rzuca i jak na razie nic nie poodpadalo :)

kupiłam wczoraj ten traktorek ze zwierzątkami co jedzie po torach - wyglada fajnie :-)

Teraz to wszystkie są MADE IN CHINA

Od wczoraj w biedronie sa bardzo fajne klocki drewniane za 40zl(100 klocków).

Ja polecam Wam tylko sprawdzone produkty od polskich producentów np. na stronie https://www.wydawnictwomd.pl/ znajdziecie mnóstwo książeczek dla dzieci, kolorowanek, bajek z naklejkami, a także zabawki w atrakcyjnych cenach i artykuły szkolne.

Ja kupiłem http://www.flairacademygroup.pl/pozytywne-aspekty-klockow-piankowych/ polecam.

Polecam http://www.flairacademygroup.pl/pozytywne-aspekty-klockow-piankowych/ dobry wybór.

Rozwój jest jednym z głównych aspektów współczesnego człowieka. musisz zacząć od dzieciństwa i kontynuować całe życie) ostatnio znalazłem coś uniwersalnego. ugears - zabawki do treningu mózgu zarówno dzieci, jak i dorosłych. jak to może być i spójrz, wszystko sam zrozumiesz)

Te zabawki od Ugears są świetne, całkiem przypadkiem trafiłam na nie na sklepie, w którym kupuję drewniane ozdoby do domu - https://wood-shop.pl/pl/menu/puzzle-drewniane-532.html - ułożyłam już ze swoimi dziećmi 3 rodzaje modeli ;)

ja kupuje od lat wszystko na Ali
w w w .facebook.c o m /groups/aliexpressdzieci

Zainteresowanym tematem mogę polecić ofertę sklepu internetowego, z którego sama skorzystałam - https://whisbear.com/pl/blog/kreatywniewdomu-pl-mis-i-otulacz-zapewnia-komfort-noworodkom/ i zakupiłam szumiące zabawki dla dzieck. Od kilku tygodni jestem młodą mamą i mam spore problemy z brakiem snu, a to rozwiązanie bardzo mi pomogło.

Inne tematy z forum

pozew o rozwód (18 odpowiedzi)

napiszcie mi proszę adres gdzie składa się pozew i mam pytanie, czy na rozprawę koniecznie muszę...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (43 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Adwokat- rozwód- podział majatku (60 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....