Re: zagnieżdżanie sie jajeczka?
przy zagnieżdzaniu może pojawić się ból, zwlaszcza u wrażliwych dziewczyn (ja np. nie czuje owulacji i tylko z obserwacji wiedziałam kiedy jest)
może tez pojawić się po neidługim czasie od zagnieżdzenia słabe plamienie/mini-krwawienie własnie z zagnieżdzenia.
Objawy moga pojawić sie troszkę później - dopiero zagnieżdzony zarodek zaczyna wysyłac sygnały "ja tu jestem", które w zalezności od danej osoby bedą skutkowac, lub nie objawami - które z kolei najczęściej sa zbieżne z objawami przedmiesiączkowymi (no i nakładają się w czasie)
Jeśli spojrzałabyś na normy bety w ciąży (które mówią o tym, jak wzórsł hormon hCG wytwarzany praktycznie tylko w ciąży), to zobaczysz, jak szerokie są widełki - w tym samy dniu po zagnieżdzeniu jedna dziewczyna może miec już duuuuże (i jej wyjdzie test ciążowy na2-4 czy nawet 6 dni przed planowaną miesiączką), a druga, choć w też w ciąży po tygodniu nei osiągnie takich "rezultatów"
A objawy ciąży zależą też od stężenia hormonu - bo to po nim nasz organizm "wie", ze coś się dzieje i ma zacząć inaczej funkcjonować.
Ale kazda z nas ma inny organizm i innaczej może odczuwać. Grunt, żeby sobie nie wkręcać, bo po 2-3 cyklach można ześwirować;)
1
1