zapachy/ perfumy

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
macie jakies typy, czym bedziecie pachnialy w tym Jedynym dniu?
Ja na codzien uzywam "Love in Paris" - Nina Rici, albo Mademoiselle, piekne sa, ale na slub musze poszukac czegos wyjatkowego. no wlasnie - co proponujecie??

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zapachy/ perfumy

masz w wakacje, prawda? Może Aqua di Gio - stare, dobre, sprawdzone, trwałe...

albo Givenchy Very Irresistible ?

A wiesz elajza, o tym samym sobie pomyślałam :) :) perfumy :)
ja na codzień używam Bossa ;) (hugo boss woman) a od czasu do czasu Armani-mania :) obydwa zapachy do mnie bardzo pasują, są lekkie i delikatne, ale też na ślub chciałabym pachnieć inaczej :)

:) trzeba zacząć testy zapachów w sephorze ;) (empik)

kiedys mialam "Pleasure" Estee Lauder, uwielbialam je i naprawde baaardzo dlugo sie utrzymuja, ale to chyba zalezy od osoby.
Zreszta ja wole bardziej zdecydowane, mocne zapachy (bez przesady, Opium to tez nie dla mnie ;) ), takze Aqua di Gio odpada, chociaz ladny jest. Trzeba poszukac po perfumeriach :o)

dokładnie - perfumy muszą pasować do charakteru kobiety. Ja teraz mam "light blue" Dolce & Gabbana, ale juz mam wielka ochotę na jakąś zmianę. Zresztą na wiosnę warto sie troszke odmienić. Właśnie czytam artykuł: "jak ożywić skórę po zimie" :)

light blue bardzo mi się podoba :) a także kenzo z takim małym kwiatkiem - makiem :)i Chic Carolina Herrera :)
a tak wogóle to najbardziej mi się podobaja "mini" próbki z perfumerii :) jak zapach jest ładny to można sobie kupic flaszkę :) a mi taka flaszka starcza na rok :)

a może Sensi... giorgio Armanii... baaardzo zmysłowe...

ja ostatnio uzywam gucci ENVY, bardzo lubie kenzo z makiem . A co na slub ???? jeszcze jest czas ale pewnie juz zaczne niuchac za czyms lekkim ale trwalym :) same przyjemnosci mnie czekaja , juz sie nie moge doczekac jak sie zdecyduje na suknie i pierwsze przymiarki. fryzjerem i makijazem to sie zajme w maju , czy to aby nie za pozno??

no i polecam Chanel Allure, tez niesmaowite... naprawde... stary zapach ale jaki!!!!
meg

A dla chłopaków? :) na mnie bardzo działa Carolina Herrera 212 męski :) :)

CHANEL PLATINUM - rozklada mnie na lopatki hihihihihii:):)

Ja na ślub wybrałam tommy hilfiger "tommy girl" rewelacja trzymał sie całą noc, a mój mąż jil sander.

Dla Panów jesli ślub w ciepłe upalne dni poleciłabym: Allure Homme Sport firmy Chanell, lekki, świeży zapach, ale bardzo trwały.
Dla kobiety Light Blue firmy Dolce Gabbana, tez lekki. Cos troszke mocniejszego to stawiam na Chanell: ALLURE albo CHANCE
To są moje typy, ale wiadomo, ze kazdy najlepiej musi sam sobie dobrać zapach. Do osobowości, pory roku, kiedy odbędzie sie slub, a nawet do fasonu sukni (romantyczna, ekstrawagancka itd) ....

na lato to moze "light blue" albo armanii "white":) swiezutki zapach i delikatny. "flower"-kenzo (ten z makiem-moj ulubiony:))-troche slodszy, ale delikatny i nie jest mdly i trzyma sie dlugo. givenchy very irresistible wydaje mi sie za slodki na lato i jest bardzo mocny tak samo jak "miracle" lancome. moj wybor.. hmmm moze clinique "simply". i jeszcze "Roma" chyba tez niczego sobie:) albo "Champs Elysees"- guerlain. a dla naszych Homme to moze Lacoste (czerwony i traki szarawy Pour Homme) albo "python" trussardi:)

moje słonko ma Rochas :) ale nazwy nie pamiętam :) bardzo miły lekki lekko słodkawy zapach, inny niż wiekszość męskich zapachów :)

mój kolejny "typ" Davidoff echo woman :)

No własnie, nad tym samym ostatnio się zastanawialam. Na codzien uzywam Cool Water, H.Boss Woman i Dolce&Gabbana Light Blue. Lubie tez zapach Casmir, ale w ten wyjatkowy dzien chcialabym pachniec nadzwyczaj zmysłowo, oryginalnie i powalająco i wogole, wogole naj, naj , naj..... ;))) Wiem, ze perfumy powinno dopasowywac sie do osobowosci i temparamentu, a ze mnie niezly swirek jest wiec ..... Macie jakies propozycje ??

No to masz podobne gusta co do wonności jak ja :) :) :) :) można by było się spytać w perfumerii ;) ja na ten jedyny dzień bym chyba się zastanowiła nad dior Addict :) tylko czy nie jest on zbyt ciężki?

Dziewczyny!!
Zachorowałam na nowy zapach ESCADA ROCKIN' RIO :)))))))))))))))))jest po prostu boski :))) ehhhhhhhhhhhhhhhh

A ja uwielbiam zapachy Gucci-obecnie mam Gucci II i Gucci rush 2-super zapachy!Ten pierwszy jest bardziej trwały-polecal oba!!!

ja ostatnio wyniuchałam "max mara" i carolina herrera "212 sexy" :) ale na półeczce stoi hugo ;) może do ślubu cosik się znajdzie :)

Obecnie moje dwa ulubine to "Romance" Ralpha Laurena i "Miracle" Lancome. Na slub chcialabym cos w tym stylu, moze jakas nowosc sie ostatnio ukazala? Bede musiala poszukac i sobie zamowic :) Ten wydatek poniesie Pan Mlody :)

a ja będę pachnieć Clinique Happy to be :)
ten zapach pachnie szczęściem :)

Dziewczyny!
Gorąco polecam perfumy Angel, baaaaardzo zmysłowe. Zarówno damskie jak i męskie,mówię o Angelu błękitnym,zwykłym (nie Innocent), są bardzo trwałe i mocne,więc na ten wyjątkowy dzień i noc wystarczy parę kropel
gorąco polecam!

gula ma całkowitą rację. Angel jest super. Trzyma się cały tydzień. Podobna jest jeszcze Lolita Lempickiej. Ale Angel to faworyt, bardzo specyficzny.

Ale ten "Angel" to jakiej firmy???

Thierry Mugler.

Inne tematy z forum

Nauki przedmałżeńskie (3 odpowiedzi)

Czy wie ktoś gdzie w Wejherowie będa w najbliższym czasie nauki przedmałżeńskie (2025)