zaparcia po Nutritonie

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
hej od wczoraj podaje synkowi Nutriton ze względu na ulewanie, niestety pojawiły się zaprcia, jak czytałam w innych wątkach zdarza się to dość często. I tu moje pytanie czy te zapracia się utrzymuje czy może po jakims czasie mijają kiedy organizm przyzwyczai się juz do zagęszczacza?W aptece okazało się, ze żadnego leku na zaparcia nie moźe brać, bo za mały ma 7 tyg.Dostał strzykawką trochę herbatki rumiankowej, ale chyba mu nie zasmakowała, bo się strasznie krzywił...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zaparcia po Nutritonie

nasz Gabryś przy wyjściu z Polanek dostał syrop na zaparcia :) miał wtedy 2 tygodnie :)
syrop nazywa się Lactulosum :) i mieliśmy podawać 2 razy dziennie po 4ml :)

image

wczoraj wieczorem też musiałam dać Małemu - bo od 2 dni nie robił kupy... oczywiście teoria głosi, że dziecko może 3 dni się nie załatwiać i dopiero wtedy mówi się o zaparciu... ;P

ale jak zwykle teoria sobie, a życie sobie :)

my po kilku dniach zrezygnowaliśmy z Nutritonu właśnie ze względu na zaparcia...

może pomóc podawanie picia - nawet zwykłej wody :) pół czopka glicerynowego do pupy - mało przyjemne dla dziecka, ale z reguły skuteczne :P

nie wiem czy organizm może przyzwyczaić się do zagęszczacza i później nie będzie zaparć :P my woleliśmy więcej prania od walki o kupę ;)

my rowniez odstwilismy zageszczacz, prawie nic nie pomagal a kupki byly po 5 dniach i to po czopku bo nic innego nie pomagalo ;(

a po jakim czasie odstawiłyście nutriton?karmie piersia i zawsze byla kupka po kazdym jedzeniu a teraz przez ten zageszczacz to tez musi chyba byc w jakis sposob dyskomfortem dla malego skoro jest przyzwyczajony do innego wyprozniania

odstawilam po 4 miesiacu,ale u Sarki nie bylo zadnych problemów z zaparciami.

odstawiliśmy dosłownie po kilku dniach :P nie wiem dokładnie po ilu - ale mniej jak 7 :)

Inne tematy z forum

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...