zapisy do przedszkola

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Witam,
poszukuje informacji na temat zapisów do przedszkola. Jestem Mama 2 letniego Kuby i chciałabym w 2011 posłać go do przedszkola. Nie wiem kiedy i jak odbywają się zapisy, kto ma pierwszeństwo itp. Proszę o pomoc:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zapisy do przedszkola

do prywatnych to pewnie juz :)
do panstwowych w gdansku sa zapisy elektroniczne chyba w marcu, innej drogi nie ma :)
Puerszenstwo maja samotne mamy, rodzice z orzeczeniem o niepelnosprawnosci, dzieci ktorych rodzenstwo jest w danym przedszkolu i nie wiem co jeszcze :)

jesli chodzi o sopot i gdynie t nie wiem :)

o to juz coś ja akurat jestem z Gdyni więc jak ktos wie coś więcej to chętnie :-)
Pozdrawiam

w Gdyni w 2010 roku odstąpiono od zapisów przez internet. zapisy były bodajże od końca kwietnia lub początku maja. nie wiem jak w tym roku, chociaż jestem zainteresowana. starsza kończy karierę w przedszkolu a młodsza rozpoczyna ;-)

trzeba się w lutym/początek marca dowiedzieć od kiedy zaczynaja się zapisy w gdyńskich przedszkolach, małą zaprowadzam codziennie, jak będą info to napiszę, że się rozpoczął nabór. W gdyńskim do którego należę, mowili w ubiegłym roku, że już odstąpiono od pierszenstwa dla samotnych mam, bo bardzo dużo oszustw było. Nie wiem jakimi kryteriami obecnie się kierują.

Marynia,

powiedz proszę, z tym orzeczeniem o niepełnosprawności, mamy takie dla Mai, i myslalam ze do zlobka bedzie nam latwiej soe dostac ale jak dzownilam do gdynskiego jedynego, Niezapominajki to powiedzeni ze nie ma to znaczenia. Moze jest gdzies jakas podstawa, ze jednak jest? orientujesz sie moze?

moje dziecko z orzeczeniem o niepełnosprawności też nie dostało się do przedszkola z braku miejsc (chociaż zanim zachorował chodził do tamtego przedszkola, a orzeczenie dostał ze względu na przebytą chorobę, po której widoczne ślady nie pozostały więc nie stanowiłby ewentualnego problemu dla pań czy coś).
nie masz na co liczyć majowamamo.

dzieki Magda za odpowiedz,

Maja ma orzeczenie ze wzgledu na wczesniactwo. Ech, myslalam ze choc z tym bedzie troszke prosciej.

Pozdrawiam,

Inne tematy z forum

Symbioza (3 odpowiedzi)

Symbioza powstanie w miejscu, które zapewnia wygodne, miejskie życie, a jednocześnie pozwala na...