zaproszenia - problem techniczny

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
czy moglaby mnie ktoras oswiecic ,prooooosze
chcialam sama zrobic zaproszenia
jedna kartka A4 ma starczyc na 2 zaproszenia
z tym ze druk ma byc na kalce ale to obojetnie
nie wiem jak i w czym stworzyc tekst tak by go rowno umiescic na kartce (musza sie zmiescic 2 teksty na jednej) zeby je potem przeciac i wlozyc do zaproszenia....

poomozecie????????????????? czy namieszalam?dzieki
zdesperowana kaska
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zaproszenia - problem techniczny

najlepiej w dokumencie WORDA , włącz linijki i naprawde nie ma najmniejszego problemu z równym rozmieszczeniem tekstu :) , ustaw strone w zależności jaki ma być format: pion/poziom, pamiętaj o linijce, marginesach i pisz :)

image

o ja właśnie w podobny sposób robiłam nasze zaproszenia - kiedy masz linijki wszystko jest do zrobienia praktycznie na oko (oczywiście nie obyło się bez paru prób na "zwykłym" papierze, ale i tak warto kombinować)

pozdrawiam i powodzenia :)

wlasnie tak probowalam i nie wychodzi rowno...musze byc dokladniejsza???
ok dzieki ponowne proby nastapia...

ja szczerze mówiąc nie znam lepszego sposobu na wykonanie tego, bo ogólnie moja znajomość obsługi komputera nie jest powalająca

mam jeszcze jeden pomysł, ale jest to zdecydowanie bardziej pracochłonne: wyznaczasz sobie marginesy ograniczające miejsce, gdzie ma znajdować się tekst jednego zaproszenia i wtedy masz jak byk gdzie i co - tyle tylko, że papier musisz wtedy włożyć 2x, żeby wydrukować drugie zaproszenie, a to już jest trochę roboty (chociaż jak robisz "hurtem" to może nie być najgorzej) :)))

nie wiem czy coś zrozumiałaś z tego "wykładu", ale niestety kiepski ze mnie tłumacz ;)

pozdrawiam

ooo to jest pomysl!!!!
najpierw przeciac i potem drukowac
dzieki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nawet nie chodziło mi o przecinanie tylko najpierw drukujesz ileś tam razy na jednej stronie (zaproszenie zajmuje gdzieś pół kartki), potem obracasz wszystkie te wydrukowane "do góry nogami" i drukuje Ci się na drugiej połowie - potem dopiero rozcinasz
myslę, że takie pocięte paski mogą się nierówno układać w drukarce, więc najpierw spróbuj :) ja tak miałam z kopertami - skaranie Boskie, chyba połowę wyrzuciłam, bo mi sie poprzekręcały :) ale fakt, że moja drukarka to juz taki mały szit :)

Skontaktuj się ze mną na gadu-gadu albo na mail (info w profilu)
Pomogę ci rozmieścić tekst i już gotowca wyślę do druku :)