zaproszenia

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
cześć,
wiem,że wątek zaproszeń już się przewijał na Forum. Ale może ktoś w międzyczasie znalazł jakieś fajne miejsce, gdzie można kupić proste i w miarę tanie zaproszenia? A nie wiecie, czy np. w Makro są takie rzeczy? i ewentualnie w jakiej cenie ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zaproszenia

Hej,
jak masz możliwość, to zrób zaproszenia we własnym zakresie. My tak zrobiliśmy. Znaleźliśmy czcionki, którymi były wypisane zaproszenia, a papier kupiliśmy w sklepie z artykułami papierniczymi. Koszt jednego zaproszenia czy zawiadomienia wyniósł niecałą złotówkę. A zaproszenia były oryginalne i pasowały właśnie do nas. Więc może wymyślicie coś, co będzie charakterystyczne dla was i zrealizujecie to na zaproszeniach.
Powodzenia!

Dobry pomysł. właśnie dojrzałam do tego, że zrobimy sami zaproszenia i zwiadomienia. Ale mam pytanie - czy papier kupowałaś w hurtowni, czy w sklepie? I ile tego kupiłaś? jakis zapas w razie pomyłki w drukowaniu uwzględniliście przy kupnie papieru? I wreszcie, co z tekstem zaproszen i zwiadomien? skąd to można wziąć? Pozdr.

Cześć! Papier kupowaliśmy w sklepie z artykułami papierniczymi. Nie chcieliśmy, żeby był za gruby, tak, żeby spokojnie przeszedł przez drukarkę. Tym bardziej, że docelowo drukowaliśmy dwa zaproszenia na kartce A4, a te z kolei składaliśmy podwójnie. Koszt papieru to 1 zł za kartkę. I faktycznie wzięliśmy trochę więcej, bo parę błędów się znalazło. A co do tekstu, to wszysrko wymyślaliśmy sami. Napisaliśmy zaproszenia w stylu staropolskim, odpowiednią do tego czcionką i po złożeniu zalakowaliśmy je. Mieliśmy ich naprawdę dużo a koszt w całości zamknął się na jakieś 160 zł. Uważam, ze to nie tak wiele przy wypisywaniu sporo ponad 100 zaproszeń i zawiadomień. Więc może koszt jednego wyniósł troszkę więcej niż 1 zł. Życzę powodzenia i pozdrawiam.
P.S. A duży wuybór papieru znaleźliśmy w Gdyni w sklepie "Wszystko dla ucznia" przy ul. Obrońców Wybrzeża.

dzięki za poradę, na pewno skorzystam!!!

Hej,
my zamówiliśmy zaproszenia na www.creation.republika.pl. Cena to około:
4,20 zaproszenie, 2,20 zawiadomienie i 0,55 wkładka (oczywiście w zależności od rodzeju. Wybraliśmy model z proponowanych natomiast kolorystykę i treść układaliśmy sami. W cene zaproszenia wliczone jest wstawienie zdjęcia kościoła w ktorym będziemy ślubować. Całość wyszła przepięknie, wszystkim bardzo się podobają. Fajne jest to, że po wybraniu modelu i detali otrzymuje się mailem kilka propozycji, wiec można wybrać. Pozdrawiam.

Hej ! My też tak planujemy zrobić. W Wordzie poszukaliśmy ozdobną czcionkę, na internecie ozdobne ramki i ornamenty ślubne. Kupimy ryzę ładnego papieru i wydrukujemy sami. Proste, oryginalne, a przede wszystkim tanie! Pozdrawiam

Ja też zrobiłam własne zaproszenia w stylu staropolskim. Zaproszenie ma format A5. Na okładkę wykorzystałam ozdobny papier czerpany z wtopionymi motywami roślinnymi. Do wewnątrz wkleiłam papier podpalany ogniem, na którym staropolską czcionką nadrukowałam treść zaproszenia. Zaproszenie zamknięte jest pieczęcią lakową z bordową czcionką. Jak dotąd wszyscy którym dawałam te zaproszenia bardzo sie one podobały. Polecam i pozdrawiam.

my tez robilismy sami i zaproszenia zrobily furrore:))byly wydrukowane na arkuszach dyplomowych z galeriipapieru...tez dopasowalismy tekst i wzor do nas i do tego jak bedie wygladalo wesele:))no i oczywiscie cena byla o polowe mniejsza niz jak sie zamawia gotowe:))pozdrawiam...

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (220 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...