zasiłek

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Witam
Niedługo zostanę mamą. Mieszkam z ojcem dziecka w jednym mieszkaniu, ale nie jesteśmy formalnie związani. Nie pracuję, jestem zarejestrowana w urzędzie pracy, ale zasiłek dla bezrobotnych mi nie przysługuje.Czy ktoś wie czy mogę ubiegać się o jaki kolwiek zasiłek, zapomogę czy co kolwiek i gdzie się zgłosić.
Serdecznie dziękuję za odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: zasiłek

do mopsu jako samotna matka, wszystkie tak robia , jestescie jak pasozyty, i jeszcze bardziej chory kraj ktory wspiera patologie - samotna matka dostanie zasilek N zł, a juz jako rodzice to dostana 1/10 N . TRAGEDIA - rozwodzic sie i naciagac to chore panstwo
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przepraszam ale o co Ci chodzi?
Pracowałam ponad pięć lat zaraz po szkole w dużym przedsiębiorstwie ale zwolniłam się bo psychicznie już nie wyrabiałam. Potem szukałam nowej pracy to zajeło mi cztery miesiące i co się okazało pan nie płacił składek zus, więc się zwolniłam bo za 800 zł bez ubezpieczenia pracować nie będe. Poszłam się zarejestrować w UP i zasiłku nie dostałam przez dziada. Więc nie mów mi proszę że ja jestem taka czy owaka zasiłki są dla ludzi i jeśli mogę to chcę zkorzystać z tego z czego się da. Będę miała dziecko i muszę myśleć o nim a niemartwić się osobami Twego pokroju że chce państwo naciągasć, a państwo co robi dla swoich obywateli?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Udaj się do mops-u.
Na zasiłek dla samotnychmoim zdaniem nie spełniasz kryteriów, chyba że chcesz ściemniać- Twoja sprawa:)
Na pewno należy Ci się 1 tyś zł becikowego po urodzeniu dziecka (z aktem urodzenia), jeśli wasze dochody miesięcznie nie przekraczają 504zł na osobę (partnera dochody musisz przedstawić) dostaniesz drugi tysiąc zasiłku za urodzenie dziecka i rodzinne (ale nie wiem ile jest w tej chwili- chyba coś ok 50-60zł miesięcznie).
Najlepiej podejdz do najbliższego mopsu jeszcze przed porodem i dowiedz się co i jak:)

A wpisami jak wyżej się nie przejmuj;D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Dragon City Cheats 2020 (3 odpowiedzi)

just grab dragon city resources! we know you donвЂt want to spend your money on a...

Solano (19 odpowiedzi)

Kompleks powstanie w dobrze skomunikowanym miejscu Gdyni. Sąsiedztwo ulicy Wielkopolskiej...

Perła Księcia Kiejstuta - opinie i oceny (7 odpowiedzi)

Perła Księcia Kiejstuta powstaje w dolnej części Małego Kacka - blisko głównej osi komunikacyjnej...