zdjęcia przymierzalnia

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
dziewczyny, słyszałam że babki w salonach zabraniają robić zdjęcia w trakcie przymiarek, gdzieś chyba był taki wątek ale nie mogę go znaleźć. wiecie jak jest w arttrendzie, lisa ferrea i madonna?

podrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zdjęcia przymierzalnia

w arttrendzie po zakupie mozna zrobic fotki

po zakupie to chyba wszędzie można bez problemu robić fotki
przed zakupem są miejsca, gdzie jest to problemem (jakby do krawcowej nie wystarczyło zanieść zdjęcia katalogowego czy ze strony www)

w tych salonach nie byłam, nie wiem, jak tam jest

w madonnie i arttrendzie nie można...

w Agnes i Grażynie na żabiance tez nie.

bez sensu mają podejście, przecież w ten sposób na spokojnie w domu mogłabym porównać w czym mi lepiej a tak to tylko pozostaje mi zapamiętanie siebie w odbiciu w lustrze i opinia innych ;(

też nad tym ubolewałam... jednak do kiedy nie podpiszesz umowy nie można robic zdjęć.

Można w Paris, w Langorii, Memolii i Evinion.

zabraniają też zz tego względu bo wiele panien mlodych robi tak przymierza robi zdjęcie a potem tańszym kosztem szyje z zdjęcia dla mnie to bezsensu bo kopia nigdy nie bedzie taka jak orginał sama widze czesto porróbki mojego modelu sukni o fatalnym wykonaniu

bezsensowny argument (choć go znam z doświadczenia), bo zdjęcia modeli znajdziesz bez problemu w necie - zarówno w katalogach producentów, jak i na fotkach ze ślubow...

w Agnes niektóre panie pozwalaja:) w madonnie nawet po podpisaniu umowy nie mozna zrobic zdjecia...

mi Pani w Langori pozwoliła zrobić zdjęcia dopiero jak kupiłam kiecke i to, cytuję : "tylko dlatego że tą suknie bardzo ciężko podrobić"

a ja robiłam bez problemu... jeszcze mówiła mi jak sie ustawić ;)

W Madonnie nie pozwalają. Spisanie umowy nic nie zmienia. Ale są sposoby ;)

W Lisa Ferrrera nie mozna, po zakupie- owszem mozna,ale przed niestety nie ma takiej mozliwosci :(

ja be zproblemu robiłam (a nawet panie mi robiły) zdjęcia w salonie Livia w Gd-Oliwie
były zdziwione tymi "zakazami" - w końcu każdą sukienkę można znaleźć w internecie po nazwie (na innych, byłych już pannach młodych, czy też na zdjęciach katalogowych)
jednak osobiście zupełnie nie rozumiem zakazu robienia zdjęć po zakupie - w końcu za ten miesiąc czy dwa i tak ta sukienka będzie obfotografowana z kazdej jednej strony podczas ślubu i wesela

krawcowa, jak chce i tak skopiuje model, a te, które "żyją" z podrabiania sukien, znają dobrze bierzące kolekcje znanych firm:P

najbardizej rozśmiesyzła mnie Grażyna podczas targów ślubnych (przy ktorej chciałam zrobić zjdęcie jednej z jej sukienek łącznie z nazwą salonu, bo chciałam później wiedzieć, gdzie wrócić - co mówiłam mojemu A. głośno instruując go, jak ma zrobić fotkę), która podcas tych targów nas "pogoniła", że nie pozwala robić zdjęć... na targach, na manekinach...

ja bez problemu zrobiłam w langori i w paris

Ja odnosze takie wrażenie, że co niektórym paniom w salonach w główkach się oprzewracało:P Zapominają o podstawowej sprawie, że to ONE SĄ DLA NAS A NIE MY DLA NICH!!! Ja byłam tylko w jednym salonie i od razu uciekłam. Zostałam potraktowana jak intruz, którego nie stać na sukienke i nawet nie miałam możliwości przymierzenia:( ahhh, szkoda gadać. Ja bym się nie przejmowała i pstrykała fotki jak leci, przecież te suknie i tak są na necie.

trzeba komórkę przemycic do przymierzalni, tyle mi zostanie :)

mi nawet w zwykłym sklepie z sukniami wieczorowymi nie pozwolono zrobić zdjęcia i się w sumie nie dziwie... dlaczego NIE:
1. możesz użyć zdjecia w ich sukni do reklamy (np.w alegro masz zdjęcie sukni "Agnes" a mamusia uszyje identyczną i sprzedacie za cenę firmowej a jak bedzie coś nie tak to salon straci reputacje
2.możesz wykozystać zdjęcie np. do jakieoś katalogu czy np.profilio )

po podpisaniu umowy w Madonnie bez problemu mogłam robić zdjęcia - wcześniej nie :)

dziewczyny a czy na przymierzanie sukni (chce się zorientować w czym mi dobrze i kilka przymierzyc) musze się wczesniej w salonie umówić?? bo w niektórych salonach już na wejsciu niektóre Panie są mało sympatyczne a co dopiero jak bede chciała tylko poprzymierzać bez konkretnej decyzji o kupieniu... ;)

alis - generalnie nie musisz się umawiać, ale może się później okazjać, że panie będą miały poumawiane klienki i wtedy cię nei obsłużą, albo będą miały np. pół godziny dla ciebie, albo bedizesz musiałą czekać

ja się nie spotkałam z oporem przy mierzeniu dla mierzenia - przecież oczywistym jest, że nim wydasz te 2-10 tydięcy, to musisz się na 100% upewnić, którą sukienkę chcesz kupić
jeśli spotykasz się z taką postawą, to jest to wielce nieprofesjonalna sprzedawczyni i tyle

ja, jeśli chodzi o sympatyczność, polecam "mój" salon (tam gdzie kupowałam), czyli Livia w Gdańsku-Oliwie (http://livia-suknie.pl/) - prowadzą dwie siostry, atmosfera kameralna, niemal domowa
aż chce się tam przychodzić;)

a zdjęcia w każdej chwili mogłam robić (również podczas pierwszej wizyty); panie same obsługiwały aparat, doradzały jak stanąć, by fotki były z każdej strony...

w marietcie w gdyni nie mozna, farrage tez nie.

nie wszystkie zdjecia sukien slubnych sa na necie...
mojej nigdzie nie ma i nigdzie jej na nikim nie widziałam.

krawcowa z łatwoscia uszyje suknie ze zdjęcia.

ja rozumiem podejscie salonów, tez bym nie pozwoliła zrobić zdjecia sukien slubnych jesli bym je sprzedawała

Zdjęcia można robić np w Aspenie albo BJ w Wejherowie. Moim zdaniem jest to duże udogodnienie dla wielu dziewczyn - robisz zdjęcia, wracasz do domu i możesz na spokojnie wybrać swoją suknie ;)

W Salonie Amelia w Gdyni także można robic zdjecia.

Inne tematy z forum

Kameralne Tarasy (49 odpowiedzi)

Reda jest dobrze skomunikowana z Trójmiastem, a tym bardziej samo osiedle Kameralne Tarasy, które...

Niebieski Bursztyn (5 odpowiedzi)

Osiedle zlokalizowane jest w urokliwej, zielonej części Redy przy ul. Bosmańskiej, niedaleko...