zespol

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Witam wszystkich ktorzy mieli juz slub ewentualnie beda mieli w najblizszym czasie lub tych co juz sie rozwiedli:)To ostatnie to zart ale niestety czesto spotykany.A mowiac szczerze to sie troche powtorze,ale nie zjedzcie mnie odrazu bo chcialem zasiegnac pewnych opini o pewnym zespole.Sluchalem go na plycie i graja jak graja.Brzmi nie najgorzej tylko jakos wolno.Muzyka na weselu powinna bycc zywa a u nich jest ciut za wolna.Moze na weselu sie poprawia i dadza czadu ze sala bedzie huczec ale poki co nie wiem co o nich sadzic;).Jezeli ktos kiedys mial z nimi do czynienia na weselu to prosze o jakies krotkie wiadomosci.Pani "Kasia"strasznie go zachwala ale juz jej dziekuje.Znam jej zdanie teraz poprosze innych.Zespol ten to MALIBU LATINO. zZ goracymi pozdrowieniami dla przyszlych mezatek i zonatych faccetow
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zespol

To wszystko zależy czego oczekujesz od orkiestry. Ja byłem na weselu gdzie grali i bawiłem się dobrze, ale do siebie na wesele ich nie wezme, oni poprostu nie grają na żywo, mają tylko dwa klawisze i ten meksykanin udaje, że gra na gitarze , wokal na żywo śpiewa babka i facet. Ja poprostu muszę mieć orkiestrę która gra na żywo, bo według mnie z dyskietek na klawiszack to żadna filozofia. To moja opinia.

ja wprawdzie nie bylem na weselu gdzie grali ale przygrywali na naszej studniówce II l.o. w Faltomie (ponad 300 mlodego luda) i musze powiedziec ze było naprawde "cool" i dawali czadu, na pewno korzystaja z jakis tam automatów jak wiekszosc zepolów bo nie maja np. perkusji, ale tez nie zgodze sie z opinia ze nie graja na zywo bo sam gram na gitarze i widzialem jekie ten czeronoskóry wyprawia harce po gitarce i bylem pod wrazeniem, wokale moim zdaniem pierwsza klasa, ale sam musisz wybrac
pozdro

potwierdzam, tez sie bawilam - fajnie grali i wcale nie smucili wiec to chyba kwestia dogadania z nimi kto co lubi, a tak w ogole maras to z jakiej klasy ty jestes bo ja tez z II l.o, czys ty nie przypadkim z IIIc ?

racja emnia - z bylej IIIc, szukam sali na impre i nie sadzilem ze tu spotkam znajomych z ogolniaka, zagadaj do mnie na priv gg 3472542

"harce po gitarce"...no Maras, jesli prezentujesz zblizony poziom do czarnoskórego /swoja droga to latynos /, to nie mów na głos ,że grasz na gitarze. "harce po gitarce" to Santana, Slash/Gn'R, VR/ i z naszego podwórka Skawiński/Kombi/. Zeby tradycji stało się zadość, jak kogoś skrytykowałem to musze i kogoś pochwalić, bo i tak nikt nie uwierzy że jestem osobą z poza branży. Moja sugestia to prawdziwy zespół wsród zespołów, grajacy tylko na żywo, żywa sekcja rytmiczna/perkusja , bas/, gitary brzmiące ,że aż włos się jeży , wokal tak prawdziwy , że aż nieprawdopodobne , że człowiek może być tak zachrypnięty, żywa legenda rock'a: Motorhead.
Jest mały problem mogą nie mieć wolnych terminów.

Krezus nie przesadasz aby?
Po pierwsze kogo by było stać na wynajem na wesele taki zespół, po drugie kto by sie bawił przy takiej muzyce zwarzywszy na przekrój wiekowy gości, a po trzecie nawet jeśli spiełnione zostały by dwa pierwsze warunki to wesele trwa 10-12 godz a koncert gwiazdy ile? 45-120 minut.
Więc zejdżmy na ziemię
do zespołów weselnych.
Fakt że przy dzisiejszych warunkach 90 pracent zespołów używa gotowych lub częściowych podkładów. No ale skoro grają po 2-3 osoby gdyż muszą być konkurencyjni, bo kto zapłaci za pełny skład minimum 5 osób do żywej muzyki? Oczywiście zupełne udawanie nawet tak dobre że nikt nie zauważy nic nie da, jeśli nie ma porządnego wokalu. Więc przyszłość dzisiejszych zespołów weselno-dansingowyh leży napewno w porządnym warsztacie wokalnym, wysokiej klasy sprzęcie i podkładach, no i dużą przetargową kartą jest dogrywanie na żywych instrumentach.
Ważne też jest sposób prowadzenia, prezencja, kontakt z publicznością.
I takich zespołów należy szukać, a przynajmniej zwracać na to uwagę przeglądająć materiały demonstracyjne.

No jasne Latina , no gdzie Moterhead na weselu / choć gdyby moje zaszczycili swoją obecnością to by sie działo/, ale propnuje dystans do niektórych opini. Jest pewien szablon , jak pewnie zauwazyłaś, co też wypominaja sobie nawzajem grajkowie z różnych zespołów - że opinie na tym forum to są opinie osób w wiekszości związanych z "branżą". Więc moja opinia powyżej i tak traktowna będzie jako bezwględna walka o klienta/chociaż nie jestem z "branży"/, w konsekwencji tego idąc dalej tropem bezwglęnej walki z konkurencją, zareklamowałem mój ulubiony zespół, czyli Motorhead!

A wracając do wyboru zespołu, może się okazac że tan tak pieczołowicie wyłuskiwany z worka ogłoszeń, spełniający nasze wymagania, grający naszą playlistę, na samym już weselu może okazac się zupełnie nietrafionym gdyż :
- nasi goście mają inne gusta i wymagania
(wszystko im jedno czy gra 5 czy 2 osoby na żywo czy z podkładów, skoro to nie ich repertuar, lub zespół nie umie im sprostać gdyż nie gra np disco polo)
- akurat tego dnia zespół ma słaby dzień
( ktoś ich z gości albo nawet samych młodych juz na wstępie zdrzaźnił głupią uwagą, nie dostali obiadu albo mieli graja drugi dzień z rzędu)
- co innego reprezentują soba na żywo w porównaniu do materiałów demonstracyjnych
- posłuchaliśmy się opini np . z tego szanownego forum.

racja, Mlode Pary musza wiedziec czego oczekuja od zespolu, jesli chodzi o Malibu Latino to pracowalem z nimi kilkakrotnie i musze obiektywnie stwierdzic ze ich wesela sa bardzo udane mimo iz rzeczywiście korzystaja z czesciowych podkladów (jak wiekszosc kapel zreszta), ale sa za to dosyc oryginalni, no bo kto np gra na fletni, tlumacza tez na dwa jezyki a to istotne dla Par mieszanych (a ostatnio coraz wiecej takich jak obserwuje), poza tym wokale zawodowe i potrafią poderwać gości i stworzyc klimat.

Ale racja tez ze jest wiele innych swietnych których nawet nie ma na tym forum, jesli Pan "Igo" szuka 100% zywego skladu to polecam np. Coctail z Pruszcza, to tez prawdziwi showmeni (choc trzeba miec gruby portfel ;-)), albo jak ktos chce duzo latino to np Osmar Band, to tez dobra alternatywa jak ktoś sie nastawia na południowe rytmy.
Slowem Mlodzi mają niełatwy orzech do zgryzienia przy wyborze nie tylko zespolu, ale też kamerzystów co widze po swojej branzy i innych ludzi którzy beda obslugiwac ich wesele. Zycze powodzenia

a ten zespół ma jakas stronke czy cóś... ja nie to telelfon bym prosiła do nich

poszukuje zespołu dobrego, proszę jakieś namiary na maila sebol.80@op.pl