zespol-wazne!!!

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Blagam niech mi ktos pomoże!!! Slyszalam,ze zespoł który prowadzi pan Pstrąg super gra na weselach. Nie moge nigdzie znależć żadnego namiaru na niego. Z góry dziękuję!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zespol-wazne!!!

ja tez poproszę!!!
dzięks pap ;o)

Co prawda nie znam Pana Pstrąga, ale polecam zespól Gala z Lęborka
Rewelka - 4 pary znajomych po nas też miało tą orkiestre - wszyscy zadowoleni w 100 %

mm poproszę o namiary na maila. dzięki

ja też poproszę o namiary :)

proszę również o namiary na zespół GALA. Bardzo dziękujęmm napisał(a):

> Co prawda nie znam Pana Pstrąga, ale polecam zespól Gala z
> Lęborka
> Rewelka - 4 pary znajomych po nas też miało tą orkiestre -
> wszyscy zadowoleni w 100 %

czy mogłabym prosić o @ z informacją jak można znaleźć zespół Gala? Szuykam zespołu, a nie wszystkie mają wolne terminy - mimo że to dopiero w czerwcu 2006r.

image

He he he - fakt Pstrąg ma dobrą kapelę od co najmniej 14 lat - wcześniej nie wiem bo nie miałem styczności z branżą weselną. Przyznam że pierwsze wesela filmowałem z jego udziałem.
Ale do rzeczy - poszukaj telefonów z okolic Tczewa - gdzieś tam mieszkał.

czy mógłby ktoś coś więcej o tym zespole napisać???

Naprawde nikt nie słyszał o tym zespole???? Panie Waldku a może pan ich zna????

Pstrąg? On jest drogi ale... i dobry. Cena, którą poda za wesele pozwoli mu na to, żeby wystawić tzw. zastępstwo w razie lepszej fuchy. Uważajcie!!!

Zgadza się, grali u mojej koleżanki na weselu, ale na poprawiny nie wystarczyło panom czasu i przysłali zastępstwo, które radziło sobie lepiej niż oni. Pstrąg należy do tego typu zespołów, co to operuje tekstami: a teraz pan młody całuje pane młodą aż po samą wątróbkę!!!!! Jak dla mnie to mało zabawne. Poza tym robią z siebie gwiazdy wielkiego formatu i spotkałam się z tym , że nawet nie chcieli grać piosenek, o które prosili goście, tłumacząc że grali je już wcześniej i nie lubią powtórek. Bo przecież goście są dla nich a nie odwrotnie.

no właśnie tego się obawiałem czy uważacie,że to fair podpisuje się z nim umowę,którą ma chyba za nic skoro decyduje o tym,czy zagrać czy może wystwić kogoś innego,zaryzykowalibyście czy lepiej poszukać innego zespołu???? poradzcie proszę?????

pomóżcie co robić????

Sound City Band
Kontakt: p.Artur 0-501-264-703

Cała moja fascynacja zespołem Sound City Band zaczęła się od spotkania
Z p. Arturem menadżerem grupy. To była zupełnie luźna rozmowa w której mówiłam o swoich preferencjach muzycznych i po dosłownie 5 min. rozmowy zauważyłam, iż członek zespołu dokładnie wie o co mi chodzi. Grupe tworzy jedna pani-która spiewa i dwóch mężczyzn. Nie chcieliśmy ŻADNEGO disco polo ani biesiady. Grali fantastycznie szlagiery z całego świata, A uwierz mają bogaty repertuar (Tina Turner,Michael Jackson,The Police, rock and roll,salse, cha-cha, Grease, Gorączka Sobotniej Nocy I wiele wiele innych).
Goście byli zafascynowani muzyką i spiewem. Kiedy nie tańczyli, to wsłuchiwali się w płynące rytmy.
Osobiście byłam już na kilkunastu weselach, ale na żadnym nie bawiłam się tak jak na własnym - brzmi to zapewne mało skromnie. Wiem, że dobra muzyka to 85% powodzenia przyjęcia weselnego.
e-mail: achmiola@adelphia.net

a jak to wyglada cenowo ??? taka grupa??

właśnie ;-)))

Ja tez szukam takiego zespolu - zandej biesiady i dicho.. czy masz moze jakies mp3 tego zespolu, lub adres ich stronki internetowej?
No i wlasnie - jaka cena.. ??

Sluchajcie! Zgadzam sie całkowicie z Agą, co do zespolu p. Artura (Sound City Band). Są świetni, naprawdę. Byłem na weselu, gdzie miałem przyjemność bawić się przy ich muzyce. Zero disco polo i biesiady. pełna kultura. Powiedziałbym, pop z najwyższej pólki (Gloria Estefan, Tina Turner, Stevie Wonder, Jackson, Madonna, Kayah, W. Houston itp.). Zresztą, co ja będę Was przekonywał... Sami sobie przesłuchajcie ich pliki demo, na ich stronie: www.soundcity.pl

Pozdro!

Polecam Sound City Band.

Pozdrawiam wszystkich!

Ja wlasnie bardzo lubie biesiadne piosenki na weselu, wiem ze przewaznie goscie sie przy takich utworach swietnie bawia no ale to kwestia gustu.

Ja polecam zespół Pstrąg Orkiestra rozbawią chyba wszystkich a cenowo czy drogo tak jak większość zespołów w trójmieście się cenią pozdrawiam

Ja tez bawilam się na imprezie załogowej przy muzyce zespołu Sound City Band. Muszę przyznac, ze są świetni. Polecam ich wszystkim, którzy lubią muzykę na poziomie.
Pozdrowionka!

My polecamy Sound City Band. Grają świetnie! Trafili w nasze gusta w 100%. Wokalistka(szczuplutka osóbka), a ma taki drapieżny i silny głos!(swoją drogą zastanawiamy sie, co Ona robi na tego typu imprezach?). Spiewa swietnie.

Pozdrawiamy wszystkie młode pary!

To prawda. U nas tez grał ten zespół (Sound City Band). Było ekstra!
Wszyscy byli w lekkim szoku! Takze, polecamy ten zespół wszystkim tym, którzy nie chcą biesiady i disco polo.

Uściski dla wszystkich młodych par!

No tak... czemu się każdy wystrzega tej biesiady? wesele sie przecież z tym kojarzy. Byłam na weselu gdzie zespół grał tzw trudne piosenki, ale jednak chodzi o wybawienie sie a nie słuchanie. goście zaczeli sie bawić uwłasnie przy szybszych i skocznych. a muzykę dancingową mozna sobie posłuchac i pójsc w inny dzien. Kazdy tak bardzo chce pokazać jaką to on ambitną muzykę słucha ale jednak nic tak nie zabawi jak weselna muzyka, nie oszukujmy sie...

Na paru weselach byłam i mogę stwierdzić że jest zawsze podobny mechanizm. Jak graja nasze podwórkowe "gwiazdy" ambitna muzykę to "znawcy" kiwają głowami uznaniem, ale prawdziwa zabawa zaczyna się kiedy kapela zarżnie coś zjadliwego, oklepanego, na pograniczu kiczu ale tak aby bawili się i starzy i młodzi i ze wsi i z miasta, ci z gustem i bez, po prostu cała sala się bawi a nie tylko kilku kontemplujących melomanów.
Bo to w końcu wesele a nie recital jest

nawet klezmer wręcz żąda biesiady będąc na weselu (sama widziałam), bo chce się wyszalec... ludzie!!! to w nas drzemie ale oczywiscie każdy udaje ambitniaka. meczenie sie sztuczne przy Michalelu Jacksonie.... bynajmniej smieszne to jest. POLSKIE WESELE & MICHALEL JACKSON, albo POLSKIE WESELE & AC/DC, plus rodzice, babcie i dziadkowie, na pewno miło będą wspominać. Ja osobiście lubie Toma Jonesa, Sinatre, Amstronga, ale w tym przypadku ide do knajpy na dancing, gdzie podczas spokojnego tanca moge posłuchac co mi partner szepta do ucha.

I ja dopowiem swoją opinię po paru latach doświadczeń.
Im lepszy hotel tym cieńsze jedzenie, może bardziej wyszukane ale na ząb, to samo z zespołami, im ambitniejszy repertuar tym sztywniejsza zabawa zresztą dla zawężonego grona. Jak tam czasem siedziałam z zespołem to widziałam jak te biznesmeny, melomany i inni znawcy po prostu po pewnym czasie przychodzili i żądali aby zespół grał "po ludzku", "po naszemu" albo "rozumiemy że umiecie grać ale teraz zagrajcie coś na niższym poziomie bo połowa sali zaraz wyjdzie". Nie lekki jest los zespołu, zwłaszcza jeśli ambitny i wstydzi się albo co gorsza nie umie zagrać jakichś skocznych kawałków biesiadowo-densowych. A na to czeka wiara, bo prędzej czy póżniej wódka się poleje, towarzycho się rozochoci a i często słoma z butów wyjdzie. I właśnie często zauważam błędne myślenie młodych par, które dobierają zespół pod siebie lub z repertuaremem ambitnym, nie myśląc o gościach, w sumie dla których to organizują, a potem na weselu się nie klei bo po dwóch godzinach wszyscy mają już dość Tiny Turner, Stinga, Stewarda, Springstena, Jazzu lub instrumentalnych standardów. Zakładanie że biesiada i discopolo to wiocha to może i słuszne, jednak na weselu takie elementy muszą występować i to w zależności od zapotrzebowania gości.

Dokładnie jest tak jak piszecie. Dwa tygodnie temu grałem weselicho gdzie młodzi zażyczyli sobie ambitny repertuar i co? I wyszło łajno. Po trzech godzinkach przyszedł jeden z gości. Położył pięć dych na stoele i powiedział : weź majster zagraj czterech łysych bo to wesele a nie stypa. No i się zaczęła zabawa. Młodzi sami zauważyli że przy lekkim repertuarze zabawa zrobiła się zajefajna. Sami przyznali na koniec że polskie wesele to jednak kielich absolwenta, zagrycha i i skoczny taniec he he he. A swoją drogą ciekawe jak będzie jutro...

Fajnie, że jest wielu zwolenników różnej muzyki, stąpają twardo po ziemi. Na uroczystości weselnej spotykają się przynajmniej 3 pokolenia i z doświadczenia; kogoś nie uraczysz muzyką to jesteś do kitu. Musi być i biesiada i rozrywka i rock i pop nawet szanty. Wszystko można ładnie dopasować i poukładać, wimprowizować w całość zabawy i to jest gwarancja ciągle "pełnego" parkietu.