zielona papuga - pilne!

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
ostatnio nie miałam szczescia do tego tematu, ale próbuje jeszcze raz bo do końca tyg musze sie zdecydować na jakiś lokal- czy ktos organizował lub był na weselu z restauracji Zielona Papuga w Gdańsku Wrzeszczu na Uphagena??? wnetrze naprawde super - elegancko, ale mamy watpliwości, bo: właścicielka twierdzi, że obiad weselny a wesele to prawie to samo ( 100 i 120 zł ), wesele do 23.00 ( bez komentarza ) a póżniej, to za dopłata ok. 500 zł za obsługe,a co z czymś gorącym o północy do przekąszenia??? moja połowa twierdzi że to jakaś ściema. Co Wy na to???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: zielona papuga - pilne!

oj to zastanów się czy goście po tej 23 będą mieli co jeść!!!
ja co prawda nigdy osobiście nie byłam w tym lokalu i cięzko mi cokolwiek powiedzieć, ale jeśli planowała bym wesele do 4-5, to chyba bym z tej knajpy rezygnowała!

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

krótko,

nie daj sie wkopac bo bedziesz płakała... lepiej poszukaj cos skromniejszego, dołozysz troszkę dowystroju, ale papu dla gości bedzie do rana.

buzi,
meg
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no właśnie o to chodzi, najchetniej to bym skleiła 4 lokale w jeden, bo w kazdym coś nietak. A Ty gdzie urzadzasz weselisko?

wiesz co...
w Hotelu Sopot - moze i on nie jest piekny, ale sala jest spora, ładnie ja udekorujemy (tiule, kwiaty podwieszane pod sufitem) i bedzie bosko.
pewnie ze chciałabym miec wesele w boko eleganckiej sali, ale to nie jest najważniejsze... najważniejszy jest sam klimat zabawy i niewązne czy na parkiecie czy na marmurowej podłodze ( i tak się nie da na tym tańczyc)
powiem tylko tyle ze jak ładnie udekorujecie sale, to efekt bedzie niesamowity...

meg

Jedzenie w Papudze jest super, wystój tez, ale odsługa do kitu.
Czy w umowie będziesz miała, że sala jest wynajęta? Bo mi proponowali dopłatę i jeżeli nie to z ulicy tez mogę wejść goście.
Na 40-50 osob to Dwór Oliwski......Ja będę miała tam, za osobę 150 zł, ale za to jakie wnętrza....

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

oj Dwór Oliwski jest super!
Ja będe miała ok. 100 osób i nie wchodzi on w gre, ale na mniejsze wesele jak znalazl. Nie trzeba sie martwić że ktoś akurat będzie mial ochote zjeść w twojej sali obiad.

hm wydawalo mi sie kiedys ktos pisal, ze w Dworze Oliwskim ceny sa okolo 250 zl za osobe (?), to juz teraz nie wiem czy mi sie pomylilo?:)

nic takiego mi jeszcze nie powiedziano, ale dzięki za takiego niusa - to naprawde ważne, pa

Dwór Oliwski propozycja menu:

Przystawka ciepła:
Kremowe rissotto z borowikami i kasztanami serwowane z chrupiącymi płatkami parmezanu

Danie główne do wyboru:
Dzwonko z halibuta z founde z pora i szpinaku serwowane z sosem beurre blaue z gambasy i pomidora ze świeżymi ziołami

Deser:
Ciepłe ciastko czekoladowe - “moelleux” z sosem kawowym i lodami waniliowymi

Dania gorące serwowane w nocy:
Zupa krem z grzybów
Kulebiak nadziewany łososiem i sosem z langustynek
Medalion wieprzowe Filet Mignon, ziemniaki saute z orzechami i pietruszką, sos śmietanowo-bekonowy
Mini ciasteczka Mignardises

Napoje:
Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe

Koszt zestawu: 180 zł/osoba

No wiesz Mila, zeby można było się przejeść daniami z tego menu to nie powiem........

dzieki za informacje mila * :)

Inne tematy z forum

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Villa Jaśkowa Dolina (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie na styku dzielnic Wrzeszcz i Morena, przy pełnej zabytkowych willi Jaśkowej...

Siłownia bez umów (16 odpowiedzi)

Czy istnieje w Gdańsku w pobliżu wrzeszcza siłownia bez zobowiązań i umów. Praktycznie każda...