zielona strzałka

Nie zatrzymanie sie przed zielona strzałka czy ruch jest czy nie ma jest tak samo jak nie zatrzymanie sie przed znakiem STOP.
I przez palantów ktorzy nie zatrzymaja sie to niejeden rowerzysta wpadł na maske auta,i była wina kierowcy,bo sa przejścia gdzie rowerzysta musie przeprowadzic rower a przejścia gdzie moze przejechac,wiecej jest tych że może przejechać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: zielona strzałka

Jestem i kierowcą i rowerzystą, i pieszym...

W zależności od sytuacji ZAWSZE biorę ostrożność na siebie, zapominając o tzw. "przywilejach", które ponoć mam (???)
Kiedy prowadzę samochód uważam na pieszych, którzy lubią wtargnąć na pasy i rowerzystów, którzy pędzą na złamanie karku tuż przed przejściem i na nim ... chociaż powinni zejść z roweru i przeprowadzić go, zachowując ostrożność.

Jadąc rowerem uważam szczególnie... ze względu na Dziecko.
Wolę prowadzić rower w wielu miejscach "dla rowerzystów" mając na uwadze bezmyślność innych.

Jako pieszy, nim wejdę na pasy na zielonym świetle najpierw sprawdzam czy jakiś luzaczek nie pędzi ponad 60km/h. Jeśli prowadzę wózek z Dzieckiem to osłaniam go swoim ciałam z tej strony, którą ocenię za bardziej narażoną na pędzący " znikąd" samochód.
Na zwykłych "pasach" (bez świateł) przechodzę tylko wtedy gdy nic nie nadjeżdża, nie staję na skraju chodnika.

Jak zawsze trzymam się żelaznej reguły:
Głupich, wariatów i cwaniaków puszczam przodem - "After you"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Gdzie w Trójmieście warto kupić używany samochód? (38 odpowiedzi)

Tak jak w temacie. Szukam używanego i chciałbym je kupić w Trójmieście, ewentualnie okolicach....

Wynajem długoterminowy samochodu zamiast kupna (11 odpowiedzi)

Hej, zastanawiam się czemu tak wiele osób decyduje się na wynajem długoterminowy czy leasing...

gdzie kupić auto? (5 odpowiedzi)

Nadeszła pora na zmianę auta. Przeczytałem fora, opinie itd. Wszyscy odradzaja komisy, handlarzy,...