rozmiarówka Clarks

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Dziewczyny, jak wypada rozmiarówka tych butów? odpowiada ecco? Bo nie moge w necie znaleźć. Syn ma nogę w cm ok 19. Jaki rozmiar potrzebuje? 28 czy 29?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: rozmiarówka Clarks

zmierzyłam pantofelki córki mają 21 cm i to jest rozmiar UK 1

http://www.sarenza.pl/tabela-rozmiarow

dzięki Dorcia, ale na Sarenza to jest chyba ogolna tabela z rozmiarowką, szukam takiej clarksowej ;)

no moja córka ma właśnie Clarksy i wychodzi tak samo

ok, to dzięki za podpowiedź :)

a i w clarksie obok rozmiaru jest literka ona oznacza podbicie. Moja ma np G to szersza stopa i wyższe podbicie, F jest niższe.

a ja bym radziła znalezc stronkę gdzie mierzą wkładkę pracownicy osobiście, ostatnio kupiłam clarksy dla siebie, najpierw zamówiłam 37,5 (na co dzien nosze 37/38) i musiałam wymienić na 39

dla mnie wiarygodna jest stronka mivo.pl

syn ma takie http://www.clarks.co.uk/p/20353684 rozmiar 30 ma niespełna 20cm (dokładnie nie mogę zmierzyć,bo wkładka się nie wyjmuje); czyli jak twój syn ma stopę 19cm, to myślę,że 29 albo właśnie 30 będą pasowały (trochę clarksów jest w smyku na matarni i w FH na Szadółkach,może warto podjechać zmierzyć)

Moim zdaniem rozmiarowka w Clarks wypada dosc standardowo, my akurat wszyscy w domu czesto nosimy te buty.

Moj mlody ma takie same butki co Petry tylko w granacie, dlugosc stopy 17 cm i rozmiar 27 (9 UK) jest juz taki akurat. Wlasnie dzis kupilismy 28, ale tym razem z Geoxa ( rozmiarowka wypada podobnie).

dzięki dziewczyny, zamowilam, zobaczymy jak wyjdzie ;)

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...