znacznie poniżej oczekiwań Golf Park

Materialy bardzo niskiej jakości, oszczędzają na czym sie da, straszny nieład, bród i balagan na placu budowy (źle świadczy o kierowniku budowy).
Tak niechlujnie wykończonych domów jeszcze nie widzialem. Jakość tynków baaardzo niska. Silka to nie jest dobry materiał na dom. Słabe docieplenie - będzie zimno . Kto to kupi za takie pieniądze w tym miejscu!!??! (potencjalny nabywca po wizycie na placu budowy)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 8

Re: znacznie poniżej oczekiwań Golf Park

Bardzo ładne osiedle. Każdy ma iny gust. Co do materiałów to ekspertów różnej maści jest pełno. Silka to bardzo dobry materiał. Jakość wykonania na bardzo dobrym poziomie. Miejsce jest genialne...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 20

Luuudddzzziiiieee!!! Jeżelil uważacie że jakość wykonania jest dobra to zapraszam dla porównania odwiedzć np. Owocowy Park w Kowalach (miejsce co prawda dyskusyjne) lub Park Rewerendy w Chwaszczynie lub Osiedle nad Jeziorem w Chwaszczynie Euro Stylu. Chodzi mi jedynie o jakość wykonania domów i użyte materiały. Obecnie Inpro to firma która nie wprowadza żadnych nowinek i buduje z najtańszych materiałów budowlanych.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 7

no to porównaj sobie ceny przytoczonych przez Ciebie inwestycji i zrozumiesz dlaczego Inpro nie zaszalało z materiałami. Zresztą na tle średniej z innych osiedli budowanych przez deweloperów osiedle to nie wyróżnia się specjalnie ani na plus ani na minus
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Potwierdzam, z powodu beznadziejnego wykonania niemal w każdym calu wycofaliśmy się z umowy. Woda na osiedlu wszechobecna, wszystkie domy etapu A były pozalewane przez wodę z roztopów w lutym 2011. Domy A 2.1.13 oraz A 2.1.10 miały już wylane posadzki więc woda podciągnęła po ścianach na ok 40cm - pytajcie właściciela domu A 2.1.10. Pozostałe domy, mniej zaawansowane miały fizycznie wodę po ok 5-10 cm na chudym betonie. My z zakupu A 2.1.13 się wycofaliśmy po wielkich kłótniach i konsultacjach z prawnikami. Zwracam uwagę na bliźniaka A 2.1.13 stoi w zagłębieniu i na dodatek nie ma tam naturalnego spadku, który wskutek działań INPRO został zaburzony, żeby ratować chodnik i domy A 1.1.9, A 1.1.10. Uwaga dom A 1.1.9 stoi na zasypanym stawie. Miał go kupić nasz znajomy ale dom pękł w poprzek. Zobaczcie na plan A 1.1.7 i A 1.1.8 zaprojektowali na istniejącym tam stawie. Powodzenia.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Może wypowie się ktoś kto już tam mieszka? Czy rzeczywiście jest tak źle jak piszą Ci, którzy w większości zapewne nie pofatygowali się by tam pojechać i zobaczyć?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sprzedali prawie cały etap A - kilkanaście domów chyba nie jest jednak tak źle? Najlepiej się wybrać i zapytać mieszkańców.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kupiłem tam dom kilka miesięcy temu.
Teraz jest na etapie wykończenia. Przed podjęciem decyzji o zakupie rozmawiałem z mieszkańcami. Wszycy byli zadowoleni. Krytyczne uwagi nie mają żadnego pokrycia z faktami. Jedyny temat, który do pewnego stopnia jest zgodny z prawdą to problemy z odpływem wody z terenu, który jest rozwiązany- zrobili odpływy opaskowe do kanalizacji itd. Zresztą Inpro naprawdę bardzo się stara czym jestem zaskoczony. Wszystkie moje uwagi są uwzględniane. Jeżeli ktoś jest zainteresowany dodatkowymi informacjami służę pomocą. Odnośnie wyglądu budynków- mi akurat ten projekt super odpowiada, innym nie-kwestia gustu. Dachówki betonowe- tak, można położyć sobie ceramiczne i dopłacić itd . Można także kupić sobie dom w Gdańsku za 2mln:) Dla mnie naprawdę osiedle jest git.Cena i jakość w super proporcjach. Trochę dziwią mnie tak krytyczne wpisy, może to konkurencja, która nie może sprzedać żadnych domów pomimo tego, że są tańsze o 150tys, ale jakoś nikt ich nie chce kupić:):):) Pozdrawiam serdecznie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

Także uważam, że większość tych niepochlebnych jest przesadnie wyostrzona. Rzeczywiście wygląda to, przynajmniej w części, na konkurencję. Zresztą internet ma to do siebie, że każdy jest "mocny w gębie" i pisze różne dziwne rzeczy. Też wydaje mi się, że materiały jakie oferuje Inpro na tym osiedlu są raczej adekwatne do ceny - 90% tego typu inwestycji to silka i dachówka betonowa. Ktoś podał jako alternatywę i Owocowy Park Homesy w Kowalach, że dużo lepsze materiały i więcej dodatków - wszystko prawda tylko przy okazji cena o 200 tyś wyższa ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

silka:

http://www.dom.pl/czy-warto-budowac-z-silikatu.html

Oczywiście z chwilę posypą się komentarze super fachowców, że silka jest be:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

I jak się mieszka na Golf Parku? Pojawiły się jakieś problemy czy wszystko ok?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

WItam,
chcę zakupić dom w Golf Park-moge prosić o kontakt w celu bliższych info do Pana?
Pozdrawiam
Magda

pozytywne opinie piszą raczej podstawieni przez developera znajomi. kto chce się przekonać niech tam jedzie i zobaczy oraz porozmawia z ludźmi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale przez praktycznie cały zeszły rok były domy po 499 000 zł w promocji. Czekam jak to wróci i się zastanowię. Teraz to jest gruba przesada te ceny. Lokalizacja tego osiedla to jednak kawał drogi od miasta. Ale domki są super trzeba przyznać.

Mieszkam na osiedlu już prawie 2 lat i uważam, że ten kto kupił domy po 499 tys zrobił wspaniały interes. Zresztą wszystkie domy zostały sprzedane, został tylko 1. Jeżeli dojazd do wrzeszcza w 20 min zgodnie z przepisami RD to daleko to chyba ktoś mieszkał i niewyjeżdżał nigdy z Pruszcza Gd.Położenie osiedla genialne, pod każdym względem. A w przyszłości mega genialne.

jeszcze jakies opinie..?

Według mnie osiedle jest bardzo ładne, domy są nietuzinkowe.
To, że ktoś chciałby mieś drewnianą, zieloną boazerię na ścianach czy nie to kwestia gustu. Dla mnie zilona boazeria wygłada słabo.
Jestem zainteresowany zakupem i bardzo dużo pytałem o tę inwestycję- dopytywałem u konkurencji, u Dyrektora Inpro i znajomych.
Co do gruntu to faktycznie w miejscu, gdzie jest staw mieli problem. Teraz staw jest wydrenowany i na razie konkretnie w tym miejscu nie będą budowali. Pozostały teren jest stabilny. Budynki wykonane są z silki- dzisiaj 80% projektów architektonicznych to silka. Opinie są jak zwykle podzielone- jedni mówia,że silka to słaby materiał, inni, że genialny- jak zwykle- co fachowiec to inne zdanie, jeden mądrzejszy od drugiego. Jakość wykonania według mnie i jednego z fachowców:), którego zaprosiłem do obejrzenia domu jest bardzo dobra. Teren uzbrojony w pełni z kanalizą, gazem, strzeżony, utwardzony. Ciekawy także jest rozkład pomieszczeń. Zaskoczony jestem - bardzo pozytywnie kontaktem Inpro nic nie ukrywają, wszystko do wglądu itd. Wchodzą na giełdę, więc się starają..:)pozdrawiam
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 26

No np w Baninie sprzedają domy z gazobetonu i blachodachówki ;) z polną drogą dojazdową - oczywiście sporo taniej. Wszystko jest kwestią ceny. Co osiedla Golf Park to jakoś nie powala ani lokalizacją ani architekturą ale żeby tak od razu psy wieszać? Co ktoś bardziej przychylnie się wypowie to dostaje po 15 negatywów ;) Wygląda to jakby Inpro było najbardziej znienawidzonym deweloperem na trójmiejskim rynku ;)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mieszkam na osiedlu Golfpark od ponod pol roku. Jak do tej pory jestesmy bardzo zadowoleni z samego domu i lokalizacji osiedla Chetnie odpowiem na pytania potencjalnych sasiadow ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam,
czy można prosić o kontakt na maila w celu zadania kilku pytań na temat osiedla?Mamy zamiar kupić dom w tym osiedlu.
Pozdrawiam
Magda
magda@ragan.pl

najlepiej wybrać się osobiście porozmawiać z mieszkańcami, zawsze ktoś spaceruje lub coś porabia przed domem, wszyscy sa przyjaźnie nastawieni i na pewno pomogą i doradzą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0