zupa pomidorowa

Temat dostępny też na forum: Kulinaria
Hejka

czytam sobie wasze posty i sie zdumiewam ;-) w takich wersjach jak podajecie jeszcze nigdy nie robilam zupy pomidorowej ale napewno sprobuje ja robie tradycyjnie tzn
gotuje wywar z zeberka jak sie zacznie gotowac dodaje ziele angielskie lisc laurowy pokrojona wloszczyzne duzo marchewki ;-) jak warzywa zmiekna dodaje koncentrat pomidorowy a na sam konic smietanke 30 % pychota ;-)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zupa pomidorowa

Ja nie dodaja lisci ani ziela . Tak zostalam nauczona i tak robie , liscie i ziele zmienia calkowicie smak zupy .

Re: zupa pomidorowa

Tak to prawda ja nigdy tez nie dodawalam ale tego nauczylam sie od meza ;-) u mnie w domu rodzinnym nawet koperku sie nie dodawalo ale ta im smakuje ostatnio przyjechal kuzyn meza z narzeczona i strasznie chwalili moja pomidorowke ale kazdy gotuje tak jak lubi

Inne tematy z forum

prof. Sworczak - gdzie obecnie przyjmuje prywatnie? (11 odpowiedzi)

dzien dobry, pytanie jak w tytule. Bardzo pilnie potrzebuje konsultacji, prosze o pomoc osoby,...

Wzgórze Hoplity (9 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje u zbiegu ulic Kartuskiej i Myśliwskiej - w dobrze skomunikowanym miejscu, w...

Gdzie kupić mieszkanie?? (38 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...