Bocuse dOr Poland ON TOUR to cykl kolacji z wybitnymi Szefami Kuchni, w wyjątkowych miejscach w całej Polsce. Kolejna odsłona wydarzenia odbędzie się 9 października w restauracji Treinta y Tres! Na 33. piętrze pojawią się Szefowie Kuchni Adam Chrząstowski i Jacek Koprowski, którzy u boku Szefa Antonio Arcieri, zdobywcy pierwszej w historii gwiazdki Michelin dla Gdańska, zachwycą naszych Gości sztuką kulinarną na najwyższym poziomie!
Szef Adam Chrząstowski - Head Chef Bocuse d'Or Poland, ikona polskiej sceny kulinarnej. Współpracował z czołowymi restauracjami i hotelami w kraju i za granicą, gdzie zdobywał wiele nagród i wyróżnień, również w przewodniku MICHELIN Guide oraz Gault Millau.
Szef Jacek Koprowski - jeden z najbardziej obiecujących kucharzy młodego pokolenia w Polsce. Szef kuchni i współtwórca trójmiejskiej marki restauracyjnej Fino. Zdobywca kulinarnego Hermesa w 2023 roku w kategorii Kucharz Przyszłości.
Specjalnie na tą okazję Szefowie przygotują doskonałe potrawy, których smak podkreślą idealnie dobrane wina.
Przed nami gama nowych doświadczeń i niezapomnianych emocji.
________________
Menu:
Amuse Bouche:
Cebularz
Kaszanka, Jabłko, Gorczyca, Jajko
Przystawka:
Wołowina, Piklowane Warzywa, Borowik, Chrzan
Arbuz, Dynia, Musztarda
Danie główne:
Sola Dover, Orzechowy Sos Meuniere, Burakowe Ravioli
Seler, Trufle
Deser:
Las
Petit Fours
________________
Data i czas:
9 października, godzina 18:30
Cena:
350 PLN / osoba
Cena zawiera Welcome Drink, menu i dobór alkoholi.
Rezerwacje: treinta@arcorestaurant.com