Kulinarny Londyn w sercu Trójmiasta!
Zapraszamy na wyjątkowe dwudniowe wydarzenie, które zabierze Cię w podróż po smakach brytyjskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu.
W dniach 22-23 marca 2025 w Białym Króliku połączymy tradycję z nowoczesnością, serwując wyjątkowe menu inspirowane klasykami brytyjskiej kuchni wszystko to z najlepszymi polskimi produktami
_________________________________
Dwa dni, dwa unikalne doświadczenia:
Dzień 1 Menu degustacyjne (22 marca): 12 dań w wykonaniu Mariusza Dobies (Chef Patron, Biały Królik) i Stana Wróblickiego (Senior Sous Chef, The Clove Club**), które zabiorą Cię w kulinarną podróż pełną zaskoczeń.
Dzień 2 Sunday Roast (23 marca): Klasyczny Sunday Roast w nowoczesnej odsłonie celebracja brytyjskiej tradycji niedzielnych obiadów w eleganckim wydaniu. Poczuj gościnność i ciepło brytyjskiego stołu w Białym Króliku!
_________________________________
Gość specjalny Stan Wróblicki z The Clove Club dwugwiazdkowej restauracji Michelin z Londynu, która w 2024 roku zajęła 80. miejsce w prestiżowym rankingu San Pellegrino TOP 100! To wyjątkowa szansa, by poznać tajemnice kuchni, która zdobyła światowe uznanie!
To również okazja, aby spróbować klasyków brytyjskiej kuchni w zupełnie nowym wydaniu, ale także szansa, by poczuć, jak doświadczenia naszego szefa kuchni, zdobyte w Wielkiej Brytanii, wnoszą nowe smaki i nadają Restauracji Biały Królik wyjątkowy charakter.
Biały Królik to miejsce, które nieustannie zaskakuje połączymy najlepsze smaki z brytyjskiej tradycji i polskimi produktami w wyjątkowy sposób.