Podczas spotkania poznacie tajniki hodowli, kulinarne zastosowanie owadów oraz fascynujące ciekawostki z całego świata! Przez arkany robaczanych smaczków poprowadzi Was Kuba Korczak - współtwórca pierwszej w Polsce restauracji serwującej wyłącznie dania z owadów i pajęczaków, człowiek, dla którego kuchnia nie posiada granic...
Co przyrządzamy?
- dania na bazie larw Drewnojadów
- wielosmakowe larwy Mącznika Młynarka, które już dzisiaj chrupią kokos, cynamon i trawę cytrynową
- szarańcze na gorąco
- aksamitne larwy Moli woskowych
- gigantyczne Karaczany Madagaskarskie
Warsztaty prowadzi
Kuba Korczak
Pasjonat, artysta kulinarny, poszukiwacz smaków, kucharz. Od ponad dekady dzieli się swoim doświadczeniem, prezentując regionalne i nieodkryte polskie smaki. Tworząc autorskie połączenia i serwując zaskakujące smakiem kompozycje, poszerza świadomość konsumencką swoich gości. Wieloletni działacz Slow Food Polska i Slow Food Youth. Gotował w najciekawszych restauracjach w kraju oraz w Grecji, gdzie spędził część swojego życia. Pomysłodawca innowacyjnego, projektu kulinarnego food for friends oraz rodzinnego festiwalu GOOD FOOD FEST
Warsztaty składają się z części teoretycznej i praktycznej. Wspólnie przyrządzimy kolację dla całej grupy. Co trzeba ze sobą zabrać? Dobre samopoczucie. My zadbamy o wino i miłą atmosferę.
Zapisy:
zapisz się
Dodatkowe informacje: akademia@fumenti.pl lub tel. 502 355 588