Już 14 września o godzinie 11:00 w zielonym wnętrzu Olivia Garden odbędzie się debata Wyższej Szkoły Bankowej w Gdańsku i Gdyni na temat: Nowe trendy w odżywianiu a świadomość ich wpływu na zdrowie.
Badanie do raportu już po raz trzeci przeprowadziła agencja badawcza SW Research w lipcu 2022 roku.
Wyniki badania miały dać odpowiedzi na pytania:- Jak zmieniły się nasze zachowania w kontekście żywienia po okresie pandemii?
- Czy konsultujemy wprowadzane zmiany żywieniowe z lekarzem?
- Czy marnujemy mniej jedzenia?
- Z jakich suplementów diety najczęściej korzystają Polacy?
O wynikach tych badań porozmawiają:- dr n. med. Magdalena Maciejewska-Cebulak - menedżerka kierunku dietetyka Wyższej Szkoły Bankowej w Gdańsku, dietetyk medyczny,
- dr n. med. Aleksandra Nowicka-Jasztal - ekspertka Wyższej Szkoły Bankowej w Gdańsku, dietetyk kliniczny,
- Viola Urban - dietetyk, autorka bloga Okiem Dietetyka.
Po debacie odbędą się
warsztaty kulinarne "Moc koktajli" autorstwa Violi Urban, podczas którego prowadząca opowie, jak w prosty sposób łączyć ze sobą nieoczywiste składniki, na co zwrócić uwagę przy komponowaniu koktajli na odporność czy poprawę stanu skóry oraz odpowie na pytania uczestników. Każdy będzie mieć możliwość spróbowania 4 rodzajów koktajli oraz otrzyma e-booka z przepisami i sposobem ich przygotowania!
Udział w spotkaniu jest bezpłatny.
Więcej szczegółów znajdziesz na stronie:
https://www.wsb.pl/gdynia/aktualnosci/debata-wsb-w-olivia-garden-nowe-trendy-w-odzywianiu