Czy kochacie whisky? Gorąco zapraszamy na degustację połączoną z kolacją - to wyjątkowe wydarzenie, które powstało dzięki współpracy 32 piętra z marką Chivas Regal. Na ten wieczór przygotowaliśmy specjalne, czterosetowe menu, które podkreśli smak Waszej ulubionej whisky.
Czeka na Was między innymi carpaccio z ośmiornicy, pate foie gras, perliczka z rabarbarem i karmelizowaną marchewką oraz mus z gorzkiej czekolady.
To będzie eksplozja smaków, do każdego dania została dopasowana jedna whisky:Chivas Regal 13YO dojrzewająca w beczkach po sherry Oloroso. Poczujecie nuty wanilii i karmelu, ale też słodkie, dojrzałe gruszki w syropie, cynamonowe cukierki i chrupiące migdały.
Chivas Regal XV - ta whisky została wykończona w beczkach po koniaku. Cechuje ją bogaty i słodki aromat, a smak gotowanych gruszek przeplatany toffi i karmelem zwieńczony został cudownie aksamitną konsystencją.
Chivas Regal Mizunara leżakowana w beczkach z japońskiego dębu Mizunara. To bogate i owocowe połączenie, w którym intensywnie wyczuwalne są aromaty gruszki i pomarańczy. Nie zabrakło też słodyczy miodu i nuty orzecha laskowego.
Chivas Regal 18YO - bogate, urzekające i wielowarstwowe aromaty obejmujące nuty suszonych owoców, maślane toffi i gorzką czekoladę. Aksamitna, gorzka czekolada na podniebieniu ustępuje eleganckim nutom kwiatowym i odrobinie słodkiemu, dojrzałemu przydymieniu.
To będzie niesamowite doświadczenie, którego nie zapomnicie na długo po powrocie do domu.
Data i czas:21 stycznia (piątek) godzina 19:00-21:00
Liczba miejsc mocno ograniczona! Przyjmiemy tylko 30 osób.
Rezerwacje i więcej informacji: +48 533 326 617 / taras@oliviastar.pl
Gorąco zapraszamy.