stat
Impreza już się odbyła

Podczas warsztatów poznacie cały proces tworzenia piwa od podstaw, począwszy od zacierania słodów, a na butelkowaniu kończąc. Piwo przygotujemy w warunkach domowych tak, aby każdy mógł odtworzyć ten proces u siebie w domu.

lis 21-23

czwartek - sobota

Wstęp wolny
lis 29

piątek, g. 16:00

Dom Zdrojowy w Brzeźnie, Zdrojowa 2
Wstęp wolny
Ponadto poznacie świat stylów piw dolnej i górnej fermentacji oraz będziecie mieli okazję spróbować piw o zupełnie różnym wyglądzie, aromacie i smaku, m.in. Dunkelweizen, Rauchbier, Porter Bałtycki, American Pale Ale, Saison, Belgian Tripel, czy Grodziskie.

W czasie procesów które będą będą mniej absorbowały Waszą uwagę przygotujecie proste i puszne przekąski do piwa ( kulki wieprzowe z sosem Gochujang, chpisy z szałwii, ceviche z łososia i małży św. Jakuba, tacos z wołowiną i salsami), którą będziecie mieli okazję posmakować.

Będziemy robili:
- zacierać słody ( czyli przerabiać skrobię na cukry)
- filtrować i wysładzać (czyli oddzielać brzeczkę od łuski)
- gotować (warzyć) brzeczkę i chmielić
- butelkować i kapslować wcześniej przygotowane piwo po fermentacji
- próbować dobrego piwa i nietuzinkowych przekąsek

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    270 zł
Bilety dostępne na stronie: www.k5.com.pl/warsztaty/domowe-piwo-przekaski