Zapraszamy na wyjątkowy Festiwal Azjatycki do Naszej Autorskiej Kuchni Mystery! Już w weekend 21-23 będziecie mieli okazję podzielić się z Bliskimi smakami krajów azjatyckich.
"Ciepły półmrok wieczoru
Pod czerwienią liści
Skarby świata Wschodu"
autor haiku: Szef Kuchni Jędrzej
Na starter podamy:- Takoyaki z ośmiornicą
- Spring rolls z żabnicą
- Krewetki wasabi
- Ostrygi panko
Danie główne: - shabu-shabu, czyli dosłownie "chlapu-chlap"
Składa się ono z: kociołka pełnego ciemnego, bulgoczącego, aromatycznego bulionu warzywnego i licznych tacek na których pysznią się świeże warzywa, mięso, ryby
Istotą dania jest zanurzanie poszczególnych produktów w bulionie (stąd nazwa, biorąca się od towarzyszącym tej czynności odgłosom). Wszystkie składniki podawane są surowe i nieprzyprawione, ich jakość oraz smak mówią same za siebie.
Festiwal zakończymy deserem:- Limonkowy Maniak
Ale to nie wszystko!
Zachęcamy do przetestowania Naszych koktajli dedykowanych na bazie azjatyckich alkoholi, które dopełnią tą wyjątkową ucztę !
- Yuzu Spiritz
- Kimchi Daiquiri
Odpowiedzialnymi za Smaki są:
Szef Kuchni Jędrzej Bernaciak
Szef Kuchni Michał Dzieciuch Mistrzem Ceremonii jest:
Manager Jakub SłapińskiAutorem dedykowanych koktajli:
Młody gniewny Trójmiejskiej sceny barmańskiej: Mateusz KarczewskiNie możesz tego przegapić !
Rezerwacji można dokonywać telefonicznie u Mistrza Ceremonii: Jakuba pod nr. telefonu: 794579366
Ilość miejsc ograniczona !