Kulinarna majówka w Gdańsku!Schabowy, gołąbki, pierogi, mielone, żurek, kapuśniak i kiszone ogórki: w najbliższą Majówkę cała gdańska Stacja Food Hall przystroi się w biało-czerwone barwy, by świętować kulinarne tradycje naszego wspaniałego kraju podczas FESTIWALU KUCHNI POLSKIEJ!Nie spodziewajcie jednak typowych, klasycznych polskich dań.
Bowiem Stacja Food Hall, to aż 20 różnych kuchni z całego świata, które w najbliższych dniach przyrządzą dla Was festiwalowy fusion street food, w tym m.in.: bagietkę z pieczoną golonką, pak choi i sosem aioli chrzanowo -musztardowym - od SPANISH TICKET, tagliatelle z białą kiełbasą, porem, szpinakiem, czosnkiem, i chrzanem od TRAPPOLA, loaded fries z kiełbasą śląską z grilla i cebulką od THE FRY, czy też staropolskie pierogi z kaszą gryczaną i mięsem od ukraińskiego MŁYNU.
Każdego dnia oryginalne polskie klasyki w Stacji Food Hall znajdziecie w dwóch konceptach kulinarnych: Rzeźni oraz Ziemniaki, pyry, kartofle czyli gospodarzy nadchodzącego festiwalu. Jednak podczas majowego wydarzenia każdy koncept przyrządzi dla swoich Gości specjalne danie w polskim stylu, zupełnie spoza karty, a bar oczaruje polskimi, orzeźwiającymi koktajlami, bogatymi w regionalne owoce.
Ambasadorem FESTIWALU KUCHNI POLSKIEJ jest Mistrz Kulinarny Krzysztof Szulborski - prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, przewodniczący Komisji Egzaminacyjnej przyznającej tytuły Czeladniczo Mistrzowskie w zawodzie kucharz, Mistrz Świata BBQ, organizator Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich, srebrny i brązowy medalista Olimpiady Kulinarnej Culinary Olympics IKA Olympiade der Köchem, a przede wszystkim miłośnik i propagator kuchni polskiej i regionalnej na skalę międzynarodową.
Co więcej, Krzysztof Szulborski, w ramach FESTIWALU KUCHNI POLSKIEJ, przeprowadzi wyjątkowe warsztaty KUCHNIA POLSKA, które odbędą się już 28 kwietnia.
Więcej informacji o tym wydarzeniu, warsztatach i innych atrakcjach Stacji Food Hall, znajdziecie na:
https://wydarzenia.stacjafoodhall.pl/pl/________________________
STACJA FOOD HALL - Jedz. Pij. Wrzeszcz.Tu zawsze znajdziecie swoje miejsce na najlepszą zabawę, bez względu na to czy postanowicie przywdziać garnitur czy dres. Nie ważne też, czy jesteście koneserami tradycyjnego piwa czy też wyśmienitych autorskich koktajli, ponieważ w Stacji Food Hall znajdziecie wszystko, czego Wam w danej chwili potrzeba.
Każda przestrzeń jest inna i każda daje Wam maksimum swobody. W jednym miejscu znajdziecie to, czego szukacie, przez siedem dni w tygodniu! 20 różnych kuchni z całego świata i cztery różne bary. Wyjątkowe koncerty, jam sessions, potańcówki i ciekawe spotkania w PERONIE 5, transmisje sportowe w The Beer Spot, chill przy Barze na dachu, podróż SKM-ką w tiki barze Funky Monkey - to tylko początek.
Sprawdźcie:
https://stacjafoodhall.pl/