stat
Impreza już się odbyła
PATRONAT

To już siódma edycja Fine Dining Week, jednego z najbardziej wyczekiwanych wydarzeń kulinarnych w Polsce. Nadchodzący festiwal potrwa od 28 sierpnia do 11 września i odbędzie się w jedenastu miastach, w tym premierowo w Szczecinie. Chefowie Kuchni z najlepszych restauracji w kraju, zaserwują Gościom 5-daniowe menu degustacyjne w cenie 129 zł za osobę. Rezerwacji można już dokonywać za pośrednictwem strony www.FineDiningWeek.pl.

gru 24

wtorek, g. 16:00

bilety 379 zł
ulgowy 190 zł
gru 24-25

wtorek - środa

Gdańsk,
bilety 280 zł
ulgowy 160 zł
Wydarzenie numer jeden polskiej sceny fine diningowej gromadzi doskonałe restauracje z całego kraju, w tej edycji będą to najlepsze adresy z Warszawy, Krakowa, Wrocławia, Śląska, Łodzi, Trójmiasta, Poznania i Szczecina.

Restauracje w Trójmieście:
Mercato (Gdańsk), Rada Miasta Food & Wine (Gdańsk), Sztuczka (Gdynia), Sztuczka Bistro (Sopot), Nowy Świat (Sopot), Słona Woda (Sopot), Restauracja Autorska Pasjami (Sopot), Fino (Gdańsk) czy Majolika (Gdańsk).


Rezerwacja



Nadchodząca edycja to celebracja najwyższej jakości, starannie wyselekcjonowanych produktów - od lokalnych dostawców, ekologicznych, często certyfikowanych. Chefowie zaprezentują je w sezonowym menu, skomponowanym specjalnie na Fine Dining Week. Pięć dań zapewni Gościom wielozmysłowe doświadczenie na najwyższym poziomie.

Cieszymy się, że Goście coraz częściej otwierają się na nowe doświadczenia restauracyjne. Po dwóch latach działalności, festiwal stał się najpopularniejszym wydarzeniem sceny fine dining w Polsce i na świecie, które z każdą edycją rośnie w siłę. Zimą przekroczyliśmy magiczny wynik 10 000 Gości w jednej edycji. Teraz liczymy na 13 000 - mówi organizator festiwalu, Paweł Światczyński.

Stoliki można rezerwować od 9 sierpnia, aż do przedostatniego dnia wydarzenia, czyli 10 września. System rezerwacji pozwala na pełne wpisanie się festiwalu w ideę zero waste. Każdego dnia restauracje otrzymują od organizatorów informację o liczbie Gości wraz z wybranym przez nich menu na kolejny dzień. Dzięki temu Chefowie Kuchni mogą zaplanować zakupy, odpowiadające zapotrzebowaniu. Marnowanie jedzenia jest więc ograniczone do minimum. To podejście to naturalna kontynuacja misji #SzanujJedzenie, zapoczątkowanej wiosną tego roku, podczas wizyty Massimo Bottury w Polsce. Jeden z najsłynniejszych Chefów Kuchni na świecie, jest wspólnie z marką Grundig, twórcą idei #RespectFood.

Nadrzędnym celem festiwalu jest promocja oraz wspieranie rozwoju polskiej sceny restauracyjnej, a także edukowanie Gości o idei "fine dining", czyli sztuki restauracyjnej na najwyższym poziomie, od wysokiej jakości składników, poprzez precyzyjnie dopracowany wygląd dania, po elegancko przygotowane stoły i profesjonalną obsługę kelnerską.



Więcej informacji:
www.FineDiningWeek.pl
FB: @FineDiningWeek
IG: @fine_dining_week
***
Organizatorem festiwalu jest Restaurant Week
Sponsor wydarzenia: Grey Goose
Woda Festiwalowa: Kropla Délice
Partner Kulinarny: Grundig
Partner Lotniczy: LOT
Partner Logistyczny: DPD