Zapraszamy do wzięcia udziału w wielkim święcie francuskiej gastronomii "Gout de France / Good France".
Na pięciu kontynentach trzy tysiące Szefów Kuchni odda hołd kulinarnym dokonaniom Francji. Biały Królik będzie częścią tego imponującego projektu, dlatego i Wy możecie uczestniczyć w tym radosnym i przepysznym wydarzeniu.
Menu będzie dedykowane wielkiemu Bernard Loiseau w 15. rocznicę śmierci. Restauracja i Relais & Chateaux Hotel Bernard Loiseau były oznaczone 2 gwiazdkami Michelin. Dla Białego Królika Bernard Loiseau to symbol geniuszu, pasji i całkowitego oddania kuchni.
MenuKawior z bakłażana / chłodnik pomidorowy
Aubergine caviar / cold tomato soup
Gęś glazurowana syropem klonowym z gruszką
Goose glazed in maple syrup with pear
Terrina wieprzowa w cieście / konfitura z szalotki
Pork terrine in pastry / shallot jam
Zupa borowikowa
Porcini mushroom soup
Żabie udka z czosnkiem i pietruszka
Frog legs with garlic & parsley
Tarta z cydru / zielone jabłko w miodzie waniliowym
Cider tart / green apple in vanilla honey
Trufla z trufla / ganache pomarańczowy z pistacją
Truffle from truffle / orange ganache with pistachio
Zachęcamy również do wcześniejszej rezerwacji miejsc:
+48 58 351 03 30
restauracja@bialy-krolik.pl