stat
Impreza już się odbyła
PATRONAT

Wydarzenie w ramach

Zamiast popcornu fine dining! W sobotę, 5 kwietnia, o godz. 19:00 spotkajmy się w Białym Króliku na wyjątkowej kolacji - K5 Food Story, która łączy świat kina i sztukę kulinarną.

1 lipca - 10 sierpnia 2025

Trójmiasto
bilety 99 - 199 zł
sie 8-10

piątek - niedziela, g. 13.00

Gdańsk,
Wstęp wolny
Zapraszamy na niezwykłą kolację degustacyjną w restauracji Biały Królik, będącą częścią festiwalu K5 Food Story vol.2. To wyjątkowe wydarzenie, które łączy świat kina i sztukę kulinarną, odbędzie się w sobotę, 5 kwietnia 2025, o godz. 19:00.

Gospodarzem kolacji będzie Chef Marcin Popielarz, który wraz z innymi szefami kuchni z różnych stron świata, stworzy ośmiodaniowe menu inspirowane filmami prezentowanymi na festiwalu. Czy uda się Państwu zauważyć te inspiracje?

Za każdy element MENU odpowiada inny utalentowany Chef:
Apetyt na więcej amuse-bouche Mariusz Dobies (Biały Królik, Gdynia) Salmon starter Vlad Padurescu (Rumunia / Bukareszt) Kuchenna rewolucja hot starter Piotr Ciomek (Oberża 86, Gdynia) Ogród szkolny zupa Przemek Woźny (Marriott Courtyard, Gdynia) Kowloon! middle course Ernest Jagodziński (Chefs Table by Ernest, Poznań) Głód mięsa main course Rafał Błoński (Niewinni Czarodzieje 3.0, Gdynia) Boginie jedzenia dessert Alyona Orel (Hewelke Restaurant & Bakery, Gdańsk) Abe gotuje petit fours Mariusz Dobies (Biały Królik, Gdynia)

Kolację serwujemy przy dużych, wspólnych stołach, by sprzyjać rozmowom i wymianie wrażeń. Jeśli rezerwujesz osobno, ale chcesz siedzieć z przyjaciółmi daj nam znać do 4 kwietnia!
Po kolacji zapraszamy do Pubu 10/6 na podsumowanie wieczoru przy kieliszku wina oraz rozmowy o filmach i smakach.

Do zobaczenia przy stole!

Szczegóły wydarzenia:
Gdynia, Biały Królik 5 kwietnia 2025 (sobota)
Start: 19:00
Liczba miejsc: 100
Cena: 320 zł/osoba
Liczba miejsc jest ograniczona. Wydarzenie będzie rejestrowane.

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.