stat

Zapraszamy na wyjątkowy wieczór kulinarny, podczas którego połączymy to, co najlepsze z lądu i z morza. W kameralnej atmosferze, przy pięciu starannie skomponowanych daniach, odkryjesz zaskakujące połączenia smaków, tekstur i aromatów. 

Podczas kolacji nasz szef kuchni Jarosław Marucha  opowie o filozofii menu Surf & Turf o harmonii między intensywnością mięsa a delikatnością owoców morza, o technikach, które podkreślają naturalny smak składników. Towarzyszyć mu będzie sommelierka, która do każdego dania dobrała wino idealnie balansujące smaki od świeżych białych po eleganckie czerwone. 

Menu: 
1. Siekany tatar z polędwicy wołowej na grzance z japońskiego chleba shokupan, z majonezem lubczykowym, marynowaną cebulką i grzybkami 
2.  Mule w mleku kokosowym z czosnkiem, chili i kolendrą, podawane z pinsą 
3. Zupa cebulowa na bulionie wołowym, zapiekana z serem i chrupiącą grzanką 
4.  Polędwica wołowa z krewetkami w maśle Café de Paris  klasyczne surf & turf w autorskiej interpretacji szefa kuchni 
5. Gruszka z gorgonzolą i orzechami słodko-słony finał wieczoru 

Do każdego dania  specjalnie dobrane wino, o których opowie nasza sommelierka. 

Zobacz relację z poprzedniej edycji (2025)

Kolacja szefów kuchni z whisky w roli głównej Kolacja szefów kuchni z whisky w roli głównej

Jarosław Marucha  urodzony w Kaliszu, związany z gastronomią od 2006 roku. Od lat działa na pomorskim rynku przez 6 lat prowadził własną restaurację z kuchnią polsko-włoską w Gdyni, a przez ostatnie 9 lat był sercem Crudo w Sopocie. Obecnie skupia się nad nowym projektem, który będzie łączyć steki i owoce morza na terenie Kaszub. 
Pasjonat mięsa, podróży, sportu i strzelectwa zaraża energią, wiedzą i dobrym humorem. 

Niepowtarzalna okazja, by spróbować, posłuchać i zrozumieć, jak rodzi się harmonia między kuchnią a winem. 

Więcej informacji:

tel. (5732-83-70
e-mail: gdansk@fine-wine.pl

Możesz też przyjść i dowiedzieć się wszystkiego na miejscu.

Fine Wine Gdańsk
ul. Chrzanowskiego 11 - budynek HIRO, parter
80-278 Gdańsk

>> ILOŚĆ MIEJSC JEST OGRANICZONA<<

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.

paź 28

wtorek, g. 18:00

Gdańsk,
bilety 59 zł
paź 30

czwartek, g. 18:00

bilety 130 zł